Kispesti.hu
Apr 19

Választás 2018: bemutatkoznak a kispesti jobbikos jelöltek PDF Nyomtatás E-mail
Írta: ittlakunk.hu   
2018. február 25. vasárnap, 00:00

Megnevezte országgyűlési képviselőjelöltjeit a Jobbik. Kispesten két jelölt indul: Tubák István és Bencsik János.

Tubák István és Bencsik János

 

Kispestet az érvényben levő választási rendszerben két választókerületre bontották.

A 9. választókerületben az Ady Endre útról északra eső terület Kőbánya nagyobbik részével alkot egy körzetet, a Jobbik itt Tubák Istvánt indítja.

 

Tubák István iskolai tanulmányait vidéken végezte, diplomát a Szegedi Tudományegyetem Élelmiszermérnöki karán szerzett. Napjainkban a versenyszférában dolgozik az élelmiszeripar területén. Nős, feleségével együtt egy 2 éves kisfiút nevelnek.

„Az országból hiányzó szakképzett munkaerő egyre nagyobb problémát jelent, amely kihatással van minden területre. Fontosnak tartom a munkát végző emberek megbecsülését mind anyagi és erkölcsi értelemben. Az otthonteremtés ne csak álom maradjon, hanem a saját otthonából álmodja meg mindenki a családja jövőjét. Az országnak és az embereknek legnagyobb szüksége az oktatástól az egészségügyig és a szociális hálóig terjedő gyökeres változásra van szüksége.”

Célja a szegénységet felszámolni, a középréteget megerősíteni. A szép korú embereknek nyugodt és biztonságos környezetet teremteni. „Hiszem azt, hogy a nemzet fejlődésének legfontosabb motorját a jó oktatás, a kiváló egészségügy és a kiszámítható anyagi biztonság jelenti. Mindez megteremtéséhez és hosszú távú fenntartásához elengedhetetlen a korrupció felszámolása minden területén és a csírájában való elfojtása. A korrupt személyek példa értékű megbüntetése.” – írja a képviselőjelölt bemutatkozásában.

A 16. választókerületben Kispest déli, kertvárosi részét vonták össze Pesterzsébettel. Itt Bencsik János indul.

A kétgyermekes családapa Budapesten szerzett történész, történelemtanár és kommunikációtudományi diplomát, felsőfokon beszél angolul és németül.

Mint írja: „Célom, hogy biztos megélhetést, megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást, közbiztonságot és rendezett lakókörnyezetet biztosítsak az itt lakóknak. Vallom, hogy a kemény, fáradságos munka után mindenkinek jár a nyugodt, gyermekek és unokák körében megélt családi összetartozás élménye. 2018-tól azon fogok munkálkodni, hogy a tisztes megélhetésért senkinek ne kelljen elhagynia a hazáját, lehessen itthon is boldogulni, és egyesüljenek a szétszakadt családok.

Amióta a Jobbik pesterzsébeti és kispesti választókerületét vezetem, több kezdeményezésem volt az itt élők élethelyzetének javítására. Külön költségvetési támogatást javasoltam a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháznak, szorgalmaztam elhanyagolt iskoláink, óvodáink és bölcsődéink felújítását, valamint régóta húzódó kerületi fejlesztésekért küzdöttem. Az indítványokat az Országgyűlés kormánypárti többsége sajnos lesöpörte az asztalról, amely arra ösztönöz, hogy még elszántabban harcoljak e célokért.

Legfontosabb céljaim az egészségügyi ellátás minőségének javítása, az oktatás rendbetétele, a közbiztonság és köznyugalom megteremtése, valamint Pesterzsébet és Kispest elhanyagolt városrészeinek felújítása, különös tekintettel a központtól kívül eső területekre.”