Kispesti.hu
Mar 29

Tűzoltókat jutalmaztak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2017. december 15. péntek, 13:22

Elismerést kaptak azok, tűzoltók a rendőrök és polgárőrök, akik idén a legtöbbet tették Kispest közbiztonságáért, a kerületben élők nyugalmáért. Kispesten az„Az év tűzoltója” Nagy Tamás tűzoltó főhadnagy lett.

 

 

A kiemelkedő munkát rendvédelmi dolgozók köszöntésére megtelt a Városháza díszterme kedd délután. Az ünnepségen Gajda Péter polgármesteren, dr. Béja Julianna jegyzőn, Kertész Csaba és Vinczek György alpolgármestereken kívül Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Plánk Róbert rendőr ezredes, a XIX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője, Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Tordai László tűzoltó őrnagy, a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője, Pella László nyugalmazott rendőr dandártábornok, a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány elnöke, Horváth Zoltán, a Kispesti

Készenléti Polgárőrség elnöke, Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Nagy Éva,  a Dél-pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesület elnöke, valamint a képviselő-testület tagjai közül, Dódity Gabriella, Varga Attila, Teknős Ferenc és Fekete László vett részt.

Gajda Péter polgármester köszöntőjében arról beszélt: ezen az estén is elmondhatjuk, hogy rendvédelmi szempontból is sikeres évet zárhatunk. Sokféle statisztika, beszámoló alapján most is kijelenthetjük, hogy Kispest a főváros egyik legnyugodtabb kerülete. Ezt a „nyugiságot”, a rendvédelmi szervek és dolgozói az önkormányzattal közösen a jövőben is biztosítják majd – hangsúlyozta a polgármester, aki elmondta, büszke arra, hogy évekkel ezelőtt olyan támogatási rendszert dolgoztak ki, amellyel nő a kerület közbiztonsága, biztonságosabb a közlekedés, lehetőség van a prevencióra is és minden évben mód van a legjobb szakmai munkát nyújtók munkájának elismerésére is.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok is hangsúlyozta, szép gesztus és minden bizonnyal buzdító erejű az, hogy itt Kispesten évek óta együtt ünnepel a rendőr, a tűzoltó, a polgárőr és a közterület-felügyelő., majd köszönetet mondott az önkormányzatnak azért, hogy jutalomban és elismerésben részesíti „bajtársaikat”.

Plánk Róbert kapitányságvezető gratulált az elismerésben részesített kollégáinak és a társszervek képviselőinek, majd arról beszélt, hogy minden évben milyen komoly fejtörést okoz a kitüntetésre javasoltak kiválasztása, hiszen jóval több a kitűnően teljesítők száma, mint a lehetőség. A rendőrkapitány örömmel jelentette be, már látszik, hogy a tavalyi jó közbiztonsági statisztikai eredményeket idén is sikerült megőrizni, amihez kellett az az összefogás és támogatás is, amelyet az önkormányzat nyújt évről-évre.

Az önkormányzati ünnepségen „Az év rendőre” Feketéné Ámik Ágnes százados, „Az év tűzoltója” Nagy Tamás főhadnagy, „Az év polgárőre” Molnár Krisztián lett. Az elismerő okleveleket és a pénzjutalmat Gajda Péter polgármestertől, Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnoktól és Lackner Csabától, a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság elnökétől vehették át. Kardos Pál, a Polgárőr Szövetség elnöke „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozata kitüntetést adta át Horváth Zoltánnak, a Kispesti Készenléti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének.

Kispest közbiztonságáért kifejtett odaadó munkájáért a három kiemelt díjazotton kívül önkormányzati elismerést kapott: Szilágyi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, Darányi Csaba tűzoltó törzsőrmester, Farkas János Péter tűzoltó törzsőrmester, Farkas István tűzoltó főtörzsőrmester, és Molnár Csaba tűzoltó főtörzsőrmester.