Kispesti.hu
Apr 20

Többmilliós adomány: rekordok dőltek György István és Póka Egon koncertjén PDF Nyomtatás E-mail
Írta: blikk.hu   
2017. december 05. kedd, 21:11

Rekordösszegű, 4 millió forint adomány gyűlt össze György István kormánymegbízott és a Póka Egon Experience hetedik, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” jótékonysági koncertjén. A befolyt összegből kispesti és kőbányai gyermekek nyári táborozását támogatják, de fogyatékkal élő gyermekeket is segítenek.

Jószívű emberekkel telt meg zsúfolásig a KÖSZI nagyterme, amikor immár hetedik alkalommal csapott a húrok közé György István kormánymegbízott és a Zorán gitárosával, Sipeki Zoltánnal, valamint a Rising Star győztesével, Várhegyi Lucas Palmirával kiegészült Póka Egon Experience.

 

A hét évvel ezelőtt Dódity Gabriella önkormányzati képviselő ötletéből útjára indított koncertsorozat bevételeit évről-évre rászorulóknak ajánlják fel a szervezők.

Az elmúlt években a Gyermekek Átmeneti Otthonainak lakóit számítógépekkel és fitnesz eszközökkel lepték meg, de hozzájárultak a kispesti Eszterlánc Bölcsőde sószobájának kialakításához is, valamint tévénéző-, masszázs foteleket, és gyógyászati segédeszközöket vásároltak a kispesti nyugdíjas otthonnak is.

Az utóbbi két alkalommal pedig kispesti és kőbányai gyermekek táborozást támogatták, a kerületből 230 gyermek kapott segítséget az elmúlt két évben. A sok ragyogó szempár és a táborozási támogatás sikere arra ösztönözte a szervezőket, hogy idén is erre a célja ajánlják fel a rekordösszegű, 4 millió forintos adományt, amelyből ezúttal fogyatékkal élők nyaralását is támogatni fogják. 2011 óta összesen mintegy 19 millió forinttal támogatták György Istvánék a rászorulókat.