Kispesti.hu
Apr 25

Puskás mosolyoghat: egykori csapata őrült meccsen győzte le Kispesten a felcsúti Puskás Akadémiát PDF Nyomtatás E-mail
Írta: pestisracok.hu   
2017. november 05. vasárnap, 08:16
Hatalmas, felejthetetlen győzelmet aratott a Honvéd a Felcsút ellen a forduló zárómeccsén. Előbb a Honvéd vezetett, de fordított a Felcsút, aztán egyenlített a Honvéd, majd újra előnybe került a Felcsút, és végül mégis a kispesti együttes nyert! A mezőny legjobbja Davide Lanzafame lett, az olasz légiós két gólig és gólpasszig jutott.

Lanzafame zseni, ilyen játékost nagyon keveset látni Magyarországon, főleg nem Kispesten. A Felcsút ellen ismét legjobb formáját hozta, két remek gólt lőtt, és egy gólpasszt is adott.

Tény, hogy őrült meccset játszott a két csapat, amely mindig kiélezett, érzelmektől teli külön-rangadót vív egymással az utóbbi években – korábban nehezen tudtak volna. Bár a Honvéd vezetéssel ment a szünetre (Holender vicces gólt fejelt, gyakorlatilag arcon találta Lanzafame beadása), a Felcsút a második félidőben fordított (1–2). Ekkor egyenlített először Lanzafame (2–2), majd 3–2-nél ismét megtette (3–3). A Honvéd a legvégén még a meccset is megnyerte, a csereként beállt, előtte sárgát kapó Danilo emelkedett, és bebólintotta a mindent elődöntő gólt (4–3). Győzelemnek talán tavasszal örültek ennyire. Az bajnoki címet ért, ez viszont a szezon talán legfontosabbá vált presztízsmeccse volt.