Kispesti.hu
Apr 26

Felújított konyhában étkezhetnek a kispesti hivatásos tűzoltók PDF Nyomtatás E-mail
Írta: katasztrofavedelem.hu   
2017. október 08. vasárnap, 06:39

A Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon több legénységi helyiség is megújulhatott az idén. A forrást Budapest XIX. kerület Kispest Önkormányzata és Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc Önkormányzata támogatásai biztosították. Az ünnepélyes átadás az önkormányzatok képviselői és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői jelenlétében, sajtó nyilvánosan került megtartásra.

Gajda Péter polgármester köszöntőjében elmondta, lehetőségeihez méreten Budapest  XIX. kerület Kispest Önkormányzata minden évben biztosít valamilyen eszközt, felszerelést a XIX. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságnak azért, hogy a tűzoltók mindennapi munkáját megkönnyítsék, pihenőidejüket kulturáltabbá tegyék. Gajda Péter kiemelte, nem lehet elégszer megköszönni azt a lelkiismeretes és fáradhatatlan munkát, amellyel az itt dolgozó tűzoltók ellátják feladataikat. Ezért is fontos, hogy az önkormányzat erejéhez mérten támogassa munkájukat.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, fővárosi katasztrófavédelmi igazgató megköszönte a XVIII. és a XIX. kerületi önkormányzatok rendszeres támogatását, ami a dandártábornok szerint már gondoskodásnak nevezhető. A most átadásra kerülő konyha  szimbolikus jellegű, hiszen ez egy családihoz hasonló élettér, itt összejönnek az állomány tagjai, közösen főznek, beszélgetnek, itt élik a laktanyai életüket. Figyelemre méltónak nevezte az igazgató, hogy mindkettő önkormányzat egyaránt elismeri a helyi tűzoltók színvonalas szakmai munkáját, ami egyúttal a személyi állományt is dicséri.

Az átadáson jelen volt Burány Sándor országgyűlési képviselő, Vinczek György alpolgármester, Bogó Józsefné és Dódity Gabriella önkormányzati képviselők, valamint a XVIII. kerületi polgármester, Ughy Attila képviseletében  Tóth Kálmán önkormányzati képviselő.

Az önkormányzati támogatásból felújított konyha mellett egy vizesblokk is megújult.

Fotós: Schultz László tű.ftörm. / FKI