Kispesti.hu
Apr 26

Reklámtáblán keres hirdetőt a Honvéd PDF Nyomtatás E-mail
Írta: lokal.hu   
2017. július 21. péntek, 06:39

Nem sikerült a bravúr a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának, így a kispesti együttes kettős vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától. Marketingből viszont jelesre vizsgázott a fővárosi csapat vezetősége.

Zárt kapus mérkőzésen győzte le a Honvédot 3-2-re az izraeli Hapoel Beer Sheva a Bajnokok Ligája selejtezőkörének második fordulójában, így idén sem lesz magyar csapat a legrangosabb európai kupasorozatban. Az izraeli együttes bő negyedóra alatt eldöntötte a továbbjutást, mivel 16 perc után már 2-0-ra vezetett.

– Az első tizenöt percben butaságokat követtünk el, kaptunk két gólt, így elúszni látszott a mérkőzés. Húsz perccel a vége előtt már kockáztatnunk kellett, így pedig újabb gólt kaptunk. Összességében a jobb csapat jutott tovább, megérdemelték a sikert – mondta a meccs után Erik van der Meer edző.

A szemfülesebb nézők kiszúrhatták, hogy a kapuk mögött és a középvonal két oldalán a „The only champion with no sponsor”, vagyis „Az egyetlen bajnok szponzor nélkül” feliratot lehetett olvasni. Ez rendszeren visszatérő gond a Bozsik Stadionban, ­George F. Hemingway tulajdonos többször is elmondta, hogy nincs a csapatnak komoly szponzora, sem a kispesti önkormányzat, sem a helyi üzleti szektor nem segíti a munkát, csak önerőből és taós pénzekből gazdálkodik a klub. Kerestük a Honvéd sajtóosztályát, hogy megkérdezzük, kinek az ötlete volt a felirat elhelyezése, azonban lapzártánkig nem érkezett válasz. Hemingway úr viszont nyilatkozott az NSO TV-nek az üggyel kapcsolatban.

 

– Példa nélküli, hogy egy bajnok csapat Európában nem tud szponzort szerezni, ezért úgy gondoltuk, ha ezt kitesszük, talán lesz valaki Európában, aki érdekelt abban, hogy bajnokcsapatot szponzoráljon, ha már Magyarországon nincs ilyen – fogalmazott a tulajdonos.