Kispesti.hu
Mar 28

Netanjahu Kispesten focizott PDF Nyomtatás E-mail
Írta: ma.hu   
2017. július 19. szerda, 17:37

Az izraeli miniszterelnök meglátogatta a Honvéd elleni BL-selejtezőre készülő Hapoel Beer-Seva csapatát, és ha már ott volt, beállt passzolgatni.

Fotó: Facebook/honvedfc

Bátor játékot ígér a Honvéd a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján a Hapoel Beer-Seva ellen, amelynek játékosait meglátogatta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a Bozsik Stadionban a keddi edzésük előtt - írja az MTI.

"Jó eredményt értünk el Izraelben, de muszáj gólt szereznünk" - jelentette ki a 2-1-es hátrányról induló kispestiek holland trénere, Erik van der Meer, aki szerint nehéz lenne egyetlen játékost kiemelni a rivális csapatból, ugyanakkor hozzátette, az ellenfélnek is van gyenge pontja.

A holland edző szerint jó dolog egy bajnokcsapat irányítását átvenni, mert mindenki vidám és magabiztos, ami nagyban segíti a munkáját. Azt viszont nagyon sajnálja, hogy ezúttal a szurkolóik nem segíthetnek, mert zárt kapus lesz a meccs.

Barak Bakhar, az izraeliek vezetőedzője azt emelte ki, hogy a Honvédnak komoly esélye van a továbbjutásra azok után, hogy 2-1-re szépíteni tudott az első felvonás során. Szerinte Davide Lanzafame gólja teljesen megváltoztatta a helyzetet, így sokkal kiélezettebb összecsapásra van kilátás.

"Tudtuk, hogy jó csapat a Honvéd. Szerettünk volna olyan eredményt elérni, hogy könnyebb legyen a visszavágó, de nem az első meccsből kell kiindulni, muszáj úgy játszanunk, mintha győznünk kellene a továbbjutáshoz" - mondta Korhut Mihály, az izraeli bajnok magyar válogatott védője, aki szerinta magyar és az izraeli bajnokság között az egyik legnagyobb különbség, hogy utóbbinál rengeteg szurkoló jár ki a stadionokba.Megjegyezte, nem örül, hogy zárt kapus lesz az összecsapás, de annak igen, hogy 200 izraeli drukker jelen lehet.

A sajtótájékoztató után a hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Benjámin Netanjahu meglátogatta a Hapoel Beer-Seva játékosait, egy kicsit beállt közéjük passzolgatni. "Sok szerencsét kívánok a találkozóra. Megtiszteltetés, hogy beállhattam a bajnokcsapat tagjai közé passzolgatni. Az egész ország a csapat mögött van" - mondta az izraeli kormányfő a futballistáknak a Bozsik Stadionban.

A mérkőzés 21.15-kor kezdődik, a párharc továbbjutója pedig a litván Zalgiris Vilnius, vagy a bolgár Ludogorec együttesével találkozik a következő körben.