Kispesti.hu
Apr 20

Olasz munkanélküli vágta át a Ferihegyre igyekvőket PDF Nyomtatás E-mail
Írta: inforadio.hu   
2017. július 19. szerda, 06:02
A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat azzal az 50 éves olasz állampolgár, munkanélküli férfival szemben, aki a Budapest XIX. kerület, Kőbánya-Kispest buszvégállomáson a 200E jelzésű buszjáratára várakozó és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre igyekvő honfitársaira specializálódva 23 főt károsított meg - tudatta a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a 2014. márciusa és 2016. februárja közötti elkövetési időszakban az olasz férfi módszere az volt, hogy a bűncselekményeket megelőzően pár órával az Olaszországba tartó repülőgépek indulási időpontját kiderítette, majd a KÖKI buszvégállomáson honfitársaival szóba elegyedve közölte velük, hogy ő is a következő járattal menne hazájukba, de ellopták/elvesztette bankkártyáját.

Arra hivatkozott, hogy a repülőjegyet sem tudja megvenni,

de ha a sértettektől átmeneti segítséget kapna, a felesége és gyerekei várni fogják őt az olasz reptéren, így otthon a kölcsönt azonnal vissza tudja adni.

A sértettek segítőkésznek bizonyultak és alkalmanként 40-50 eurót adtak neki, azonban a férfi repülőjegyet nem vásárolt, nem utazott és természetesen senki nem is várta őt az olasz repülőtereken.

A vádlott a rendőrségen a 23 esetet beismerte, ellene - elfogatóparancs kibocsátása mellett - távollétében folyik tovább a bírósági eljárás, mert jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik.