Kispesti.hu
Mar 28

A pünkösdi hétvégén az ünnepnapi menetrend lesz érvényben Budapesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2017. június 03. szombat, 07:57

2017. június 4-én (pünkösdvasárnap) és június 5-én (pünkösdhétfőn) a fővárosi közösségi közlekedés járatai az ünnepnapokon érvényes menetrend szerint indulnak. A zárva tartó bevásárlóközpontoknál az azokat érintő buszjáratok nem állnak meg.


Pünkösdvasárnap és -hétfőn

  • nem érinti a bevásárlóközponti megállóját a 38-as, a 38A, a 135-ös, a 138-as, a 140B, a 141-es, a 204-es, a 218-as és a 238-as autóbusz;
  • a 236-os autóbusz nem közlekedik;
  • a 22-es busz helyett ezen a napon a 22A, a 64-es helyett a 64A, a 92-es helyett a 92A, a 104-es helyett a 104A, a 123-as helyett a 123A, a 126-os helyett a 126A, a 162-es helyett a 262-es, a 241-es helyett a 241A, a 250-es helyett pedig a 250B busz közlekedik.

Pünkösdvasárnap az éjszakai járatok a szombaton érvényes menetrendjük szerint közlekednek.

2017. június 4-én, vasárnap a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett rendezvények miatt forgalomkorlátozásra kell számítani az V. kerületi Kossuth Lajos téren, valamint a XIV. kerületi Dózsa György úton és Thököly úton. A rendezvények alatti forgalmi rendről a BKK Zrt. később ad részletes tájékoztatást.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.