Kispesti.hu
Apr 19

MESÉLŐ ERDÉLY- AUTÓBUSZOS TÚRA PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Olasz Etelka   
2017. május 24. szerda, 14:06

Erdélyi kirándulásra hívjuk olvasóinkat.

JÚNIUS 17-20-/4 NAP-3 ÉJ/ FÉLPANZIÓVAL

NAGYVÁRAD- KOLOZSVÁR –KALOTASZEGI PIRAMIS VÖLGYE,

TOROCKÓ-NAGYENYED-TORDAI HASADÉK- stb.

-1 nap- Szent László városában, Nagyváradon teszünk látogatást. Belvárosi séta, Körös-part szecessziós épületek, Fekete Sas Palota. Ellátogatunk a római katolikus székesegyházba, amely előtt a Váradi püspökség alapítójának, Szent László királyunknak lovas szobra áll. Fotózunk és pihenőt tartunk a Királyhágón.

Felkeressük a Kalotaszegi Piramishegy völgyét.

Torockó –vacsora,szállás,ismerkedés, közös éneklés

-2.- nap-Reggeli után megnézzük a települést és látogatást teszünk a helyi Néprajzi Múzeumba, ahol betekintést kapunk a torockói hagyományokba, népszokásokba.

A magyarok lakta Torockó, mögötte a Székelykő, Erdély legnyugatibb székely végvára, ahol a Nap kétszer kel fel. Torockó talán Erdély legszebb faluja, mind természeti fekvését, mind építészetét illetően. A falu Európa Nostra díjban is részesült. Itt még kemencében sütik a kenyeret. Mi is kipróbáljuk a kenyérdagasztást. Elsétálunk a Székelykőhöz, bátrabbak feljebb is mászhatnak.

Vacsora- Hunczut erdélyi mesék és népdalok

-3.- nap- Felkeressük a Torockószentgyörgyi várat, akinek kedve tartja fel is mászhat rá. Nagyenyeden megtekintjük a csodálatos vártemplomot . A vártemplom mellett áll a csaknem 400 éves múlttal rendelkező Bethlen Gábor Kollégium, amelynek padjaiban számos erdélyi magyar írónk, költőnk és jeles történelmi személyiségünk gyarapította tudását. Borkóstoló

Vacsora- Csodaszarvas, Csaba királyfi – Őseink mondái, dalai

-4.napReggeli és összekészülődés után bepakolunk a buszba, elindulunk hazafelé.Kirándulunk az égig érő sziklafalak közt tekergő Tordai-hasadékhoz. A Hesdát-patak szurdokvölgye Erdély egyik legelképesztőbb természeti látványossága. Kialakulását szokás geológiai okokkal magyarázni, de errefelé mindenki tudja, hogy valójában Szent László király, amikor menekült a kunok elől, addig fohászkodott a Jóistenhez, amíg megnyílt mögötte a föld és elnyelte a pogányokat.Útközben megállunk Kolozsváron, ahol megnézünk néhány fontos történelmi emléket, és látnivalóvalót. (Szent Mihály templom, Mátyás király szobra és szülőháza, Bocskai István szülőháza stb...) Városnézés után folytatjuk rövid pihenőkkel tarkított utazásunkat hazafelé. Budapestre az esti órákban érkezünk.

Jelentkezni lehet: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Útiköltség: 38 700 Ft - Helyfoglalás a jelentkezés sorrendjében –

Szállás 3 éj Torockón

A határátkeléshez kártya formátumú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!