Kispesti.hu
Apr 25

Ginát árultak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2017. május 05. péntek, 07:23
Vádemelési javaslattal zárult azoknak a kábítószer-kereskedőknek az ügye, akiknél a kispesti rendőrök közel 15 liter Ginát találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytatott B. László 39 éves, P. Katalin 61 éves tiszafüredi és R. Mária 32 éves budapesti lakosok ellen kábítószer-kereskedelem bűntett miatt.

A nyomozás adatai szerint a tiszafüredi férfi és édesanyja autójukkal 2016. augusztus 8-án 15 óra körül a Budapest XIX., Vas Gereben utcában állt, amikor egy nő leparkolt melléjük. R. Mária az egyik csomagtartóból a másikba egy flakont tett át, majd elhajtott a helyszínről. A rendőrök ezt követően igazoltatták B. Lászlót és P. Katalint. Autójuk utastere és csomagtartója átvizsgálásakor flakonokban összesen 12 liter, valamint egy üvegcsében további 15 milliliter – kábítószert – Ginát találtak.

A kispesti nyomozók néhány órával később R. Máriát a Budapest XIX. kerületi háza előtt elfogták. A rendőrök a házkutatáskor két liter – korábban B. Lászlótól vásárolt – Ginát, 1,72 gramm kokaint és két gázriasztó fegyvert foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága a nyomozást a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.