Kispesti.hu
Apr 26

Fogadalomtétel PDF Nyomtatás E-mail
Írta: magyarkurir.hu   
2017. április 24. hétfő, 07:01

Fogadalomtételt ünnepeltek a Kispest-Wekerletelepi Munkás Szent József-templomba. Héray Márton az evangéliumi tisztaság melletti elköteleződését ünnepelte a „Krisztus Ügye” Lelki Család (FSO) közösségében. Az FSO fogadalomtételi ún. „szent szövetség” szertartását április 23-án, szentmisében tartották. A fő celebráns és szónok Erdő Péter bíboros, prímás volt.

Irgalmasság vasárnapján zsúfolásig megtelt a Kispest-Wekerletelepi Munkás Szent József-templom hatalmas főhajója. A közösség fogadalomtételre gyűlt össze a szentmisére.

A „Krisztus Ügye” Lelki Család (Familia Spiritualis Opus, FSO) szerteágazó közösségei jöttek ünnepelni az „Ügy” felé elköteleződő Héray Márton Benedek testvért, aki két év jelöltidő, tanulmányok és novíciátus után ölti magára a lelki család fehér kórusruháját, és vallja meg Erdő Péter bíboros, prímás előtt tisztasági fogadalmát. Itt vannak az FSO-hoz tartozó nővérek, fehér ruhában, fejükön a közösség szimbólumával, a töviskoronával; ugyancsak fehér kórusruhában, rajta a töviskorona szimbólumával, az elkötelezett papok. Köztük van P. Thomas Felder, az FSO nemzetközi felelőse és P. Peter Willi, a Collegium Paulinum, az FSO képzési intézménye rektora.

Eljöttek ünnepelni a Héray család tagjai, Márton édesapja és testvérei, köztük Héray András atya, aki maga is az FSO lelki család tagja, valamint a szülőváros, Győr Szent Imre-templomának közössége. Itt vannak csángó népviseletben a moldvai Pusztina falu lakói, akik Regőczy István atya közvetítésével ismerték meg a lelki családot; és itt van a Kútvölgyi Szűz Mária Engesztelő Kápolna közössége is, mely Magyarországon az FSO központja. Eredeti cikk ide kattintva olvasható.