Kispesti.hu
Apr 25

NB I: Unalomba fulladt a kispesti győzelem PDF Nyomtatás E-mail
Írta: fociclub.hu   
2017. április 15. szombat, 19:14

A két csapatban közös, hogy az elmúlt másfél hétben mindketten legyőzték a Ferencvárost, s míg a Honvéd azóta meglógott a tavalyi bajnokcsapattól, a Paks már feljött a zöldek nyakára, s egy esetleges mai diadallal akár meg is előzhették volna Thomas Doll legénységét.

 

Marco Rossi hétről hétre majdnem ugyanazt a kezdőcsapatot küldi pályára, csak eltiltások miatt szokott változtatni. Az elmúlt hetekben mindig volt egy hiányzója, hiszen előbb Holender Filip, majd Ivan Lovrics, ma pedig Baráth Botond pihent öt sárgalap miatt. De nézzük a  jó oldalát, hiszen a szerdai vereség ellenére jól jöttek ki ezen szériából, s így a bajnoki hajrára legalább nem kell attól félnie, hogy egy fontos meccset fog kihagyni egy fontos láncszeme. A Paksnál a hétközi győztes meccs kezdőcsapatából Szabó János maradt ki, helyét Báló Tamás vette át. Hajdú Ádám is kezdett, aki a Fradi ellen kiválóan játszott, s a Honvéd kölcsönjátékosaként szerepel a zöldeknél.

Az első nagyobb helyzet a nyolcadik percben esett, mikor Lanzafame beadását Eppel fejelte kapura, de Molnár védett. A 19.percben már a Honvédnál volt az előny, mégpedig Eppel indította Lanzafamet aki pár csel után az alapvonal előtt beadta Eppelnek, ő pedig köszönte a lehetőséget és közelről a kapuba fejelt. A 34.percben Zsótér szöglete veszélyesen kanyarodott a kapu felé, de Molnár kiöklözte, így nem lett belőle nagyobb lehetőség. A 40.percben már két gól volt a Honvéd előnye. Zsótér kapásból óriási gólt akasztott Molnár-kapujába. A félidőre így két gólos hazai előnnyel vonulhattak be a csapatok az öltözőbe.

A második félidő elég gyenge játékot hozott, ahhoz képest is, hogy az első sem volt egy eget rengető küzdelem, viszont a két gól azt széppé tette. Sok minden nem is történt a második félidőben. A 84.percben (milyen lehetett a meccs, ha ezt említem) mindkét oldalra a túloldal egy-egy játékosa állt, hiszen Vernes a Honvéd, még Balázs a Paks focistájaként szerepel kölcsönben az ellenfélnél.  A hátralévő időben sem történt már semmi, így a hétközi Fradi-verést, egy gyenge játékkal elszenvedett vereség követte.

Bp. Honvéd – Paks 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Eppel (19.p), Zsótér (40.p) ill. –
Sárgalapok: – ill. Gévay (46.p)

Bp. Honvéd: Gróf – Ikenne-King, Lovric, Kamber, Bobál, Holender (Nagy G. 74.p) – Gazdag (Koszta 67.p), Hidi, Zsótér – Lanzafame (Balázs 84.p), Eppel vezetőedző: Marco Rossi
Paks: Molnár – Kulcsár, Gévay, Zachán, Báló  – Papp – Haraszti (Szakály 73.p), Bartha (Koltai 73.p), Bertus, Hajdú – Hahn (Vernes 84.p) vezetőedző: Csertői Aurél

Endrődi Dávid