Kispesti.hu
Apr 24

VI. WekerleFeszt – hatodik alkalommal lesz interaktív művészeti találkozó a Wekerlei Kultúrházban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: wkk.kispest.hu   
2017. március 18. szombat, 08:51

Április 8-án és 9-én rendezik meg a WKK-ban a WekerleFeszt Művészeti Találkozót, ahol különböző művészeti ágak kerületi képviselői mutatkoznak be interaktív módon a közönségnek.

A WKK 2011-ben indította útjának az eseményt, melynek apropója az volt, hogy Wekerletelepen és Kispest más területein is sok olyan komoly értéket létrehozó művész él, akiket a közvetlen környezete talán nem is ismer. A WekerleFeszt alapvető koncepciója, hogy újszerű módon, interaktívan mutassa be a helyi művészeket. Az esemény egyes programjaiban alkalmat teremt arra is, hogy a látogatók aktív részesei lehessenek az alkotásnak, műhelytitkokba beavató, személyes beszélgetéseket folytathassanak a művészekkel.

Az ötlettel 2017-ben a kultúrház elnyerte a Magyar Népművelők Egyesülete által meghirdetett „Így újítunk mi” című szakmai innovációs díj 2. helyezését. A WKK idén is újít az eseményen, a találkozó első napján, április 8-án előzetes regisztrációhoz kötött műterem-látogatásokat szervez a kerület művészeinek alkotó-kiállító tereibe. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevő betekinthessen az alkotó tér sajátos atmoszférájába.

Vasárnap, a WekerleFeszt „fő” napja hagyományosan egy képzőművészeti tárlattal indul. A Wekerlei Galéria című kiállítás központi témája idén az Arany János emlékévhez kapcsolódóan egy idézet a költőtől.

A megnyitó után változatos programok kezdődnek a Petur utcában. A Wekerlei Montmartre című programon „utcazenészek” zenei kíséretében a helyszínen festőművészek alkotnak. A délutánnak két zenei érdekessége lesz: a Triola fúvósegyüttesnek köszönhetően megtudhatjuk miért fafúvós a fuvola és a klarinét, valamint a Vörös Niki Quartet fogja a közönséget közös éneklésre és zenélésre buzdítani.

Az idei fesztiválnak is vannak „új felfedezettjei”: Balogh László Pulitzer-díjas fotóriporter, a Reuters magyarországi munkatársa izgalmas élménybeszámolót tart, és megismerhetjük Farkas Zsolt zenész, táncos, koreográfust, a Khamoro Táncszínház és a Khamoro Budapest Band folklór együttes vezetőjét. Az est záró programjaként egy szokatlan színházi előadásnak lehetünk tanúi, melynek szereplői szintén wekerleiek: Murányi Tünde és Kálid Artúr, rendezője pedig Tallós Rita.

Mindemellett alkotó foglalkozásokon is részt vehet a közönség: könyvkötészeti és textilműhely lesz, melyekre érdemes előre regisztrálni.

Az idei fesztiválra elsősorban felnőtteket várnak, de egyes programokon nagyobb gyerekek is részt tudnak venni.

A rendezvényre a belépés mindenki számára díjtalan.

A részletes programról a wkk.kispest.hu oldalon tájékozódhatnak.

Időpont: 2017. április 8-9.

Helyszín: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár

1192 Budapest, Petur u. 7. Tel.: 282 9895, 358 0690

wkk.kispest.hu