Kispesti.hu
Apr 25

Rendőrsorfal akadályozta az aláírásgyűjtést PDF Nyomtatás E-mail
Írta: 168ora.hu   
2017. február 08. szerda, 20:32

A Határ úti aluljáróban gyűjtött aláírásokat kedden az  Együtt az olimpiai népszavazás kiírásához. Az aktivistákat konkrétan egy rendőrsorfal zárta el a járókelőktől – számolt be a Facebookon a párt pesterzsébet-kispesti szervezete.

Kép: 168ora.hu

 

A kitelepülés kezdetén két illegálisan áruló nőt igazoltatott három rendőr. Ez még nem szokatlan, pár perc múlva azonban megjelent még öt rendőr. Látszólag a hölgyek adatait vették fel, de egy óra múlva már roppant idegesítő volt, hogy nyolc rendőr áll sorfalat a pult előtt – írják.

Az aktivisták rákérdeztek a rendőröknél, hogy minek köszönhetik a felvonulást. Arra a kérdésre, hogy talán csak nem az aláírásgyűjtést vegzálni küldték ki őket, a rendőr azt válaszolta, hogy ezt nem cáfolja.

Az aláírók is kérdezgették, miért akadályozzák rendőrök a gyűjtést, ezért az egyik aktivista megkérte őket, hogy álljanak odébb, mert megfélemlítik az embereket. Két perce félre is álltak, majd újra felálltak a pultok előtt. Ennek ellenére gyűjtöttek 128 aláírást a helyszínen

Ahogy az aktivisták elkezdtek összepakolni, mind a nyolc rendőr azonnal elhagyta az aluljárót, és az illegális árusok folytatták az árusítást. Máshol szintén rendőrökkel és szippantós kocsival próbálták akadályozni az aláírásgyűjtést.

Update: A BRFK reagált az esetre. Az Indexnek azt írták, hogy az aluljáróban csak két rendőr intézkedett, „a többi formaruhás személy nem rendőr”. Az intézkedés időtartamát pedig a szakszerűség indokolta – közölték.