Kispesti.hu
Apr 20

Az egészségmegőrzésről beszélt az országos tisztifőorvos egy osztályfőnöki órán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2016. szeptember 26. hétfő, 21:25

Az egészségmegőrzésről, az egészséges életmód és környezet fontosságáról tartott általános iskolásoknak rendkívüli osztályfőnöki órát Szentes Tamás országos tisztifőorvos hétfőn Budapesten.


A Kispesti Kós Károly Általános Iskolában tartott óra keretében - a gyerekek aktív közreműködése mellett - a szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy miért fontos a személyi higiénia mellett a közvetlen környezet, az iskola és az otthon rendben tartása.
Pándics Tamás, az Országos Közegészségügyi Központ főigazgatója arról beszélt a gyerekeknek, hogy mi okozhat megbetegedést, melyek azok a környezeti hatások, amelyek károsan befolyásolhatják az egészséget.
Szó volt az étkezések előtti kézmosás, a mindennapi fogápolás, a rendszeres szellőztetés fontosságáról, illetve az iskola és annak közvetlen környezete rendben tartásáról a különböző allergén növények vonatkozásában.
Zuborné Sallai Márta igazgató arról beszélgetett a gyerekekkel, mit tudnak tenni közösen azért, hogy egészségesebbé tegyék az iskolai környezetet.
Az igazgató elmondta, iskolájukban különösen odafigyelnek a mindennapos higiéniára, a mosdókban mindig van szappan, kéztörlő és papír, felhívják a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára a gyerekek figyelmét, emellett pedig minden évben megtartják a Föld és a víz napját, valamint az állatok napját.
Kiemelte, igyekeznek zöldebbé tenni az iskolaépületet környezetét, az udvaron saját veteményeskert van, amelyet a gyerekek gondoznak.
Véleménye szerint fontos, hogy a közvetlen környezet iránti felelősség erősödjön a gyerekekben, és megtanulják, ők mit tudnak tenni saját környezetük megvédése érdekében.