Kispesti.hu
Apr 19

Bombagóllal nyert Debrecenben a Honvéd PDF Nyomtatás E-mail
Írta: csakfoci.hu   
2016. szeptember 21. szerda, 06:57

Lanzafame találatával fellépett a dobogóra a kispesti csapat.

A 10. forduló nyitómérkőzésén a Loki otthonában lépett pályára a hétvégén az MTK-t kiütő Honvéd, a hazaiak pedig a Ferencvárostól elszenvedett vereség után a javításban reménykedtek.
Nem indult azonban jól a mérkőzés a hajdúságiak számára, Lanzafame a 6. percben óriási gólt lőtt szabadrúgásból, így nagyon hamar előnybe kerültek a vendégek. Az első fél órában nem is találta a játékát a Loki, sokszor már a saját térfelükn labdát veszítettek, nem tudtak mit kezdeni az agresszív kispesti letámadással.

Labdaszerzés után rendkívül veszélyesek voltak a vendégek kontrái, azonban a megnyugtató második találatot nem tudták megszerezni. A félidő második felében magára talált a DVSC, Könyves és Bobko lövésénél Grófnak bravúrral kellett védenie, aztán Horváth hibázott nagy helyzetben. A második játékrészben sokkal inkább a hazaiak domináltak, a piros-feketék visszaálltak, és ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni.

Mindent megtett az egyenlítés érdekében a Loki, igazán nagy helyzet azonban csak Filip előtt adódott, aki közelről nem találta el a kaput. Ugyan a mérkőzés hajrájában már jelentős volt a debreceni mezőnyfölény, az ellenfél kapuja előtt megállt a tudomány, így a Honvéd nagyon fontos három ponttal gazdagodott, így fellépett a dobogó harmadik fokára.

Fotó: csakfoci.hu