Kispesti.hu
Apr 20

Elszabadult szombaton egy magán vasúttársaság mozdonya PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2016. szeptember 17. szombat, 18:28

Elszabadult szombaton egy magán vasúttársaság mozdonya Ferencvárosnál, a MÁV munkatársai Soroksárig kísérték, csonkavágányra terelték és kisiklatták - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

Képünk illusztráció.


Peiper Károly tájékoztatása szerint a mozdonyban nem tartózkodott senki, balesetveszély nem volt, személyi sérülés sem történt. Az irányító forgalmisták amint észlelték az elszabadult mozdonyt, 2-3 kilométeren keresztül kísérték azt, közben átállították a váltókat és végül kisiklatták Soroksárnál - mondta.
A Mávinform közleménye szerint szombaton 11 óra 15 perctől, Soroksártól a BKK 66-os buszain, valamint az M3-as metró Határ út és Kőbán
ya-Kispest közötti vonalszakaszán a vasúti bérleteket elfogadják a Köki és Soroksár közötti vonatközlekedés újraindulásáig.
A Budapest-Kunszentmiklós-Tass -Kelebia vasútvonal Kőbány
a-Kispest-Soroksár közötti szakaszán - várhatóan vasárnap délelőttig - pótlóbuszok szállítják az utasokat. A kelebiai vonal nemzetközi járatait kerülő útra, Cegléd-Kecskemét-Kiskunhalas felé irányítják.
A vizsgálat és a műszaki mentés idejére átmenetileg, előreláthatóan vasárnap délelőttig szünetel a vonatforgalom Soroksár és Soroksári út állomások között.