Kispesti.hu
Mar 29

Felújítják a Gyáli úton a Határ út és Illatos út feletti felüljárókat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2016. augusztus 18. csütörtök, 17:39

Elkezdődik a IX. kerületi Gyáli úton (M5-ös autópálya bevezető szakasz), a Határ út és Illatos út feletti közúti felüljárók teljes körű felújítása 2016. augusztus 17-én. A rekonstrukció várhatóan december 31-éig tart. A felújítás első ütemében, augusztus 22-étől mindkét felüljárón sávlezárás lép életbe, a belváros felé vezető forgalmi sávokat lezárják, így a váltakozó irányú forgalom a városból kifelé vezető 2×1 sávon haladhat. Az Illatos út és Határ út felett 3,9 méteres magasságkorlátozást vezetnek be, ezért kérjük az autósokat, hogy az említett helyszíneken fokozott figyelemmel, ne megszokásból közlekedjenek!

A felújítás során az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán az Illatos út és a Határ út  feletti, valamint a villamospálya feletti 2×2 sávos közúti hidak és a hidakhoz csatlakozó töltést megtámasztó támfalak teljes felújítását végzik el. Megújulnak a hidakhoz csatlakozó töltések rézsűi, valamint a töltéseket megtámasztó támfalak. Az aszfaltburkolat felújításán túl elvégzik a pályalemez újraszigetelését, üzemi járdákat alakítanak ki, felújítják a közvilágítási oszlopokat, valamint új vízelvezető rendszert építenek ki. Korszerű, biztonsági korlátokat építenek, amiket korrózió elleni bevonattal is ellátnak.

A hidak alján elvégzik a nagyfelületű hibák kijavítását, illetve azokat korszerű korrózió- és antigraffiti bevonattal látják el. Mindezek mellett a hidak vizsgálatához szükséges lépcsők kialakítását is elvégzik. Forrás: bkk.hu