Kispesti.hu
Apr 20

Kispest: Továbbra sem tudni, mi lesz a támadó sorsa PDF Nyomtatás E-mail
Írta: fociclub.hu   
2016. július 26. kedd, 21:23

Nagy reményekkel szerződtették télen Dark Kadima Kabangut, ám a csatár azóta sem lépett pályára.

Fotó: fociclub.hu

Érdekes, de mindenesetre tanulságos történet a kongói Dark Kadima Kabangué. A kispestiek télen szerződtették a csatárt, ám egészségügyi okokból még pályára sem lépett a futballista. A kontraktus megkötése után derült ki, tüdőbetegséggel bajlódik a játékos. Ugyan a nyári alapozást elkezdte a csapattal, de a szervezete nem bírta a nagy terhelést, ami miatt nagy valószínűséggel már nem is fog bemutatkozni a piros-feketéknél. Felmerül ilyenkor a kérdés, ha már télen tudni lehetett, hogy alkalmatlan bármilyen okból, miért is ajánlottak szerződést Kabangunak? Hogy mi lesz a sorsa, nagy kérdés, de alighanem be kell fejeznie pályafutását.

Természetesen láttunk már olyat, hogy egy sportolóról utólag derült ki, valamilyen egészségügyi problémája van. Ezt a legritkább esetben tudja kiszűrni még a legalaposabb orvosi vizsgálat is, lásd például Fehér Miklóst, vagy éppen a 2001-ben elhunyt Marc-Vivien Foé esetét. De az elmúlt években is akadt jó néhány megmagyarázhatatlan esemény, amely a mai napig igencsak homályos.

Vagy a legfrissebb példa, Lucas Silva, aki a Real Madridból szerződött volna a Sporting Lisszabon együtteséhez, de a portugál klub orvosai problémát találtak.

Soha nem lehet teljesen kiiktatni akár egy hirtelen szívhalál veszélyét, még ha a sportoló egészséges is.

Gavalovits Sándor