Kispesti.hu
Apr 20

Nyár végére kiderül, ki újíthatja fel a 3-as metrót PDF Nyomtatás E-mail
Írta: portfolio.hu   
2016. július 13. szerda, 05:45

Nyílt közbeszerzést hirdetett a BKV az M3-as metróvonal északi és középső szakaszának felújítására és kiegészítő tervezésére - írja a Napi.hu. A mostani két tender illeszkedik a múlt héten közzétett déli - Kőbánya-Kispesttől a Népligetig tartó - felújítási közbeszerzési felhíváshoz.


Az északi szakaszhoz tartoznak a Dózsa György úti, az Árpád hídi, a Forgách utcai, a Gyöngyösi utcai, az Újpest-Városkapu és az Újpest-Központ állomásai. Ezeken az állomásokon az építészeti, szerkezetépítési és szigetelésjavítási munkákat kell elvégezni, mozgólépcsőket és lifteket kell beépíteni, továbbá cserélni kell az áramellátási rendszereket is.

Ugyanezek a munkák várhatók a középső szakaszon is, amelyek állomásaihoz a Nagyvárad tér, Klinikák, Corvin negyed, Kálvin tér, Ferenciek tere, Deák tér, Arany János utca, Nyugati pályaudvar és Lehel tér tartoznak.

Az értékelési kritériumok mindkét tendernél megegyeznek. Az ár 50, míg a minőség 48 súlyszámmal szerepel. Ez utóbbiból a legnagyobb súlyszámot - 18 pont - a kötelező garancián túl vállalt jótállás adja. A kötelező garancia 36 hónap, míg a jótállás további, legfeljebb 24 hónap lehet.

A szükséges referencia is mindkét szakasznál azonos: az elmúlt 8 évből összesen legalább 8 milliárd forint értékű felszín alatti vasútvonal földalatti állomásai építésénél vagy felújításánál szerzett építészeti és szerkezetépítési munkák elvégzését kell felmutatni. Az ajánlattételi határidő mindkét esetben augusztus 25.

Az Európai Unió az M3 Projekt támogatásáról azonban még nem döntött, így a gazdasági szereplőknek figyelembe kell venniük azt is, hogy ha az ajánlattételi határidő lejártát követően Magyarország kormánya vagy a Fővárosi Önkormányzat a projekt pénzügyi fedezetének biztosítására nem vállal garanciát, az eljárást eredménytelennek nyilvánítják.