Kispesti.hu
Apr 19

A Kispest női kézilabda csapata vállalja az NBI-es tagságot PDF Nyomtatás E-mail
Írta: sportmenu.net   
2016. május 29. vasárnap, 18:57

A Kispest Női Kézilabda Klub hivatalos felkérést kapott bajnoki eredménye alapján a Nemzeti Bajnokság I. osztályában szereplésre.

A kispestkezi.hu tájékoztatása szerint a fővárosi együttes az MKSZ felkérését ismertette a szponzorokkal, támogatókkal, akik egyöntetűen a magasabb osztályban történő indulás mellett tették le voksukat.

A klub képviselője hivatalosan is bejelentette az MKSZ részére, hogy a 2016-17. évi bajnoki szezonban az ELIOS Kispest NKK a Nemzeti Bajnokság legmagasabb osztályában kíván szerepelni.

Béki Nagy Bertalan: Köszönjük mindazoknak, akik velünk tartottak ezen a hosszú, küzdelmes úton, és nem hagyták porba hullani a zászlót, szurkoltak itthon és idegenben, győzelemben és vereségben egyaránt.Külön köszönjük játékosainknak a megelőző, és az idei évi csapat tagjainak, hogy Egyesületünknek megbecsülést szereztek és a Kispest családért minden nehézség ellenére becsülettel megküzdöttek. Köszönjük támogatóinknak, hogy mellettünk álltak, és a jövőben is biztosítják számunkra annak a lehetőségét, hogy a világ legerősebb bajnokságában is pályára léphessünk.Csak a Kispest!

Fundák Annamária: 2015-ben, még a bajnokság kezdetekor nem számítottam rá, hogy a szezon végén ilyen komoly döntés előtt áll majd a klub. Elsősorban a győzelemért léptünk pályára, a hosszútávú célok elkerülték a hétköznapjainkat, hétről-hétre teljesítettünk. Ahogy teltek a fordulók, úgy kezdtünk el mi is számolgatni. Első körben a dobogó volt a cél, majd éreztük, hogy lehet ebben még több is. Végül sokunk örömére ezüstérmesek lettünk, ami a körülmények függvényében feljutó pozíciót jelent az első osztályba. Mára véget értek a találgatások, irány az NB/1! Több pro és kontra érvet fel lehetne sorolni a döntés mellet és ellen, de a kispesti csapat eddig sem a gyávaságáról volt híres, így húzunk egy nagyot. A jóhoz könnyen hozzászokik az ember, örülünk az elmúlt szezon sok győztes mérkőzésének, ezt nehéz elengedni, jövőre más, kisebb célokat kell kitűznünk. Reálisan látjuk az esélyeinket, de a csapatban benne lehetnek a meglepetés győzelmek, remélem, majd több is kijut majd belőle. A szurkolóink megerősítettek minket a támogatásukban, amire a csapatnak most még nagyobb szüksége lesz. Nem vár ránk könnyű év, de büszkék lehetünk arra, hogy az első osztályba kerültünk és a lehetőségeink szerény tudatában cél a tisztes helytállás.

Ezzel Kispest egy régi álma teljesült.

fotó: kispestkezi.hu