Kispesti.hu
Mar 28

Felavatták a Klinga Lászlóról elnevezett birkózótermet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: m4sport.hu   
2016. május 29. vasárnap, 06:41

A sportág nagyságainak jelenlétében adták át csütörtökön a Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola új birkózótermét, mely az olimpiai bronzérmes Klinga Lászlóról kapta a nevét.

Az ünnepélyes megnyitóra a névadó mellett a birkózás olyan korábbi és jelenlegi klasszisai is ellátogattak, mint a világbajnok Komáromi Tibor és Kovács István, a magyar szövetség alelnökei, valamint az olimpiai bajnok Növényi Norbert, illetve a riói olimpikon - vb- és Eb-győztes - Bácsi Péter és - a kétszeres vb-harmadik - Lőrincz Viktor.

Az eseményen kiderült, hogy a Major Zoltán vezette - birkózás mellett szumóval és szabadidősporttal foglalkozó - klub teljesen önerőből újította fel a termet, melyben közel 150 négyzetméter szőnyegfelület várja az ifjú sportolókat. Az Eötvös utcában található létesítmény egy-egy óvodához és iskolához is nagyon közel fekszik, a két intézmény pedig így a jövőben megfelelő bázist is jelenthet a sportiskolának.

A XIX. kerületi önkormányzat a terület kedvezményes bérlési lehetőségét biztosítja.

A megnyitón, melyen a kerület polgármestere, Gajda Péter is köszöntőt mondott, az is kiderült, hogy az 1972-es müncheni játékokon a szabadfogásúak 57 kilogrammos kategóriájában bronzérmet nyert Klinga László is segíteni fogja a szakmai munkát.