Kispesti.hu
Mar 28

Önkormányzati ajándékokat kaptak a tűzoltók PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2016. május 13. péntek, 08:17

Az önkormányzat 2,5 millió forint támogatásából vásárolt korszerű eszközöket a XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság. Az ünnepélyes átadón az állomány tagjain kívül az önkormányzat képviseletében Kertész Csaba alpolgármester, valamint két képviselő, Teknős Ferenc és Lázár Tamás közbiztonsági tanácsnok, a katasztrófavédelem részéről Markos Zoltán ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, Jambrik Rudolf ezredes, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Handbauer Péter ezredes tűzoltósági felügyelő és Tordai László őrnagy, a XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetője vett részt.

Markos ezredes nagy megtiszteltetésnek nevezte az önkormányzat tavaly megszavazott támogatását, amely hozzásegítette a tűzoltóságot olyan eszközök, berendezések beszerzéséhez, amelyeket a napi munka során tudnak használni a tűzoltók. A gazdasági igazgatóhelyettes kiemelte és példaértékűnek nevezte Kispest évek óta tartó segítségét, és utalt rá, hogy az önkormányzat idei kétmillió forintos támogatásával a laktanya ablakai is megújulnak a jövőben.

Kertész Csaba alpolgármester arról beszélt köszöntőjében, hogy a tűzoltóság önkormányzati támogatásának hagyománya van, erkölcsi kötelessége is a kerületnek, hogy segítse a lakosság biztonsága érdekében végzett munkát. Elmondta, az önkormányzat lehetőségeihez mérten a jövőben is támogatja a tűzoltókat.

Jambrik ezredes az állomány nevében is megköszönte az eszközöket, amelyeket jelképesen az alpolgármester adott át a kispesti tűzoltóparancsnoknak, Tordai László őrnagynak.

Kispest Önkormányzat évek óta folyamatosan segíti a tűzoltók munkáját. Tavaly egy Suzuki szolgálati gépkocsival ajándékozta meg a lánglovagokat, előző évben egy nagyképernyős LCD-televíziót és az internetkapcsolathoz szükséges informatikai eszközt kaptak ajándékba. Korábban a híradós helység felújítását támogatta a kerület, valamint egy Kosárfonó utcai 53 négyzetméteres, két szoba hallos, összkomfortos lakásra bérlőkijelölési jogot biztosított a tűzoltóknak.