Kispesti.hu
Apr 24

Ismét Kispesten az MTK PDF Nyomtatás E-mail
Írta: fociclub.hu   
2016. május 04. szerda, 08:06

Leadta albérletének helyét az NB I legutóbbi negyedikje. Az MTK a nemzetközi licencét is kispesti helyszínnel adta le.

 

Mint az kiderült, a szezon kezdetére még nem lesz kész az új Hidegkuti stadion, így ősszel is albérletbe kényszerül az MTK. A kék-fehérek a bajnoki helyezésükkel kivívták a szereplést az Európa Ligában, így mindenképpen alternatív megoldást kerestek. „Néhány hónappal ezelőtt négy klub, a Honvéd, az Újpest, a Vasas és az MTK, valamint az MLSZ képviselői találkoztak egymással, és ütemtervet készítettek – fogalmazott Domonyai László, a kék-fehérek klubigazgatója. – Azt már korábban tudni lehetett, hogy a Hidegkuti Nándor Stadion az idény kezdetéig nem készül el, míg a Szusza Ferenc Stadionban most májusban, a Vasas pályáján októberben, Kispesten pedig kettőezertizenhét januárjában kezdődnek a munkálatok.”

Természetesen felmerült, hogy felcserélnék az őszi pályaválasztói jogokat, ám erre is találtak megoldást a klubnál. „Ha egy mód van rá, a pályánk elkészültéig a bajnokságban szeretnénk felcserélni a pályaválasztói jogot, ha azonban erre nem lesz mód, a Bozsik-stadionban fogadjuk az ellenfeleket, és a nemzetközi klublicencben is a Honvéd pályája lett megjelölve hazai arénaként.”

Az MTK alig egy éve már szerepelt a Bozsik stadionban, mint albérletben, így idén ősszel második olyan sorozata lesz a kék-fehéreknek, amikor Kispesten töltik az őszt.

Gavalovits Sándor