Kispesti.hu
Apr 25

Kispesti énekkar lett az Év kórusa Egerben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: heol.hu   
2016. április 17. vasárnap, 19:50

Nyolcvankét éve rendezik meg, az elsőt 1934-ben Kodály Zoltán kezdeményezte. Régiós fesztivál ez: Egeren és Gyöngyösön kívül Kunhegyesről, Balassagyarmatról és Miskolcról is érkeztek résztvevők. Tizenkét kórus és harminckilenc további fellépő - kamaraegyüttes és szólista - lépett fel ebben az esztendőben - tudtuk megl Bimbó Zoltán szervezőtől.

Az egri Tinódi kórusa Fotó: Berán Dániel

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ munkatársa lapunkkal azt is megosztotta: a minden év áprilisában megrendezendő zenei fesztivál felmenő rendszerű, azaz az abszolút győztes énekkar, amelyik megkapja az Év Kórusa címet, a nemzetközi versenyre automatikusan felvételt nyer.

Számos díjat osztottak ki a versenyen: az Év Kórusa címet a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola kicsinyek kórusa és a miskolci Fráter Kórus kapta. Heves megyei vonatkozásban a gyöngyösi Arany János Általános Iskola énekkara és a Muzsikus Céh Vegyeskar, az egri Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium, a Tinódi Sebestyén Tagiskola kis- és nagykórusa, valamint a Dobó István Gimnázium arany diplomában részesültek.