Kispesti.hu
Apr 25

Közlekedési apokalipszis készül Budapesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: portfolio.hu   
2016. január 21. csütörtök, 08:32

A BKK tegnap tett közzé egy táblázatot, melyben a 2016-os évre tervezett forgalomkorlátozásokat mutatja be. A táblázat szerint az év 14. hetétől (április 4-10.) legalább szeptember elejéig tart majd a 3-as metró felújításának első komolyabb üteme. A tervek szerint a metró egész nap nem közlekedne Újpest-Központ és a Lehel tér, valamint Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, sőt este 8 óra után az egész vonalat buszokkal pótolnák.


Budapest legrosszabb állapotban lévő metróvonalának felújítása körül továbbra is rengeteg a tisztázatlan kérdés, így az áprilisi kezdést egyáltalán nem vennénk biztosra. Előbb-utóbb azonban tényleg elkezdődnek a munkálatok, egy ilyen mértékű lezárást pedig az egész város meg fog érkezni. Új buszsávokat kell majd kijelölni, az utastömeg elszállításához pedig rengeteg buszra lesz szükség.

Két nappal ezelőtt az omnibusz.blog.hu arról számolt be, hogy az metrópótlására kiírt BKV tendert a lengyel Solaris nyerte el, így ők szállíthatják a 75+75 darab csuklós buszt. Kíváncsian várjuk az újabb részleteket.