Kispesti.hu
Mar 29

Tartósan beteg, fogyatékkal élő kispestiek igényfelmérése kezdődik PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2016. január 21. csütörtök, 08:22

Családban élő, tartósan beteg és fogyatékos felnőttek, valamint fogyatékkal élő vagy tartósan beteg gyermeküket nevelő szülők igényeit méri fel a január végén induló és február végéig tartó kérdőíves kutatással az Integrált Szülői Klub.

Az igényfelmérést az önkormányzat támogatásával, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum szakmai együttműködésével végzi a fogyatékos gyermekek hozzátartozóinak önsegítő civilszervezeteként működő klub. Az igényfelmérés célja, megtudni, hogy az érintetteknek a jelenlegi ellátások mellett milyen, az életüket megkönnyítő szolgáltatásokra lenne szükségük.

A szociális ágazatot felügyelő alpolgármester lapunknak elmondta, az igényfelmérés lehetőségét Bódis Alexandra szociálpedagógus vetette fel,aki fogyatékkal élő gyermekét nevelő szülőként maga is érintett. Vinczek György hangsúlyozta, az önkormányzat szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a családok egyénre szabott, igényeiknek megfelelő ellátásokban részesülhessenek, ezért is partner a kezdeményezésben.Hozzátette, a felmérés eredményének ismeretében születhet döntés a folytatásról, arról, mennyire teljesíthetők azok az igények, amelyeket megfogalmaznak a válaszadók.Az alpolgármester szerint azért is fontos a kezdeményezés, mert a civilek, intézmények és az önkormányzat együttműködésével tovább erősödhet a kerületi szociális védőháló.