Kispesti.hu
May 4

Csatornarekonstrukciós munkák a XIX. kerületi Derkovits Gyula utcában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2016. január 19. kedd, 22:05

2016. január 16-án csatornarekonstrukciós munkák kezdődnek a XIX. kerületi Derkovits Gyula utcában, ezért várhatóan április közepéig teljes szélességében lezárják az Irányi Dániel utca és Könyvkötő utca közötti útszakaszt. A Derkovits Gyula utcából nyíló mellékutcák a munkálatok közben is elérhetők lesznek az Üllői út felől. A lezárás miatt változik a 182-es és 184-es autóbusz menetrendje, illetve sűrűbben közlekedik a 282E és 284E autóbusz.

Kép: kispesti.hu archívum

A 182-es, a 184-es, a 282E és a 284E autóbuszok az ideiglenes forgalmi rend miatt rendkívüli menetrend szerint közlekednek, a 182-es és a 184-es buszok menetideje 5-6 perccel megnövekszik.

182-es és 184-es autóbusz

Az Alacskai úti lakótelep illetve Pestszentimre, Benjámin utca felé a Kőbánya-Kispest M– Déli bejáró út – Vak Bottyán utca – Szabó Ervin utca – Kossuth tér – Üllői út – Lakatos út – Nefelejcs utca – útvonalon haladnak, majd tovább a menetrend szerinti útvonalon. A terelés miatt a busz kihagyja a Wesselényi utca, a Bocskai utca, a Csillag utca, a Hőerőmű és a

Tinódi utca megállóhelyeket. A járatra az alábbi ideiglenes megállókban lehet fel-, illetve leszállni:

  • Bartók Béla utca (ideiglenes megállóhely a Szabó Ervin utcában, a Bartók Béla utca torkolata után)
  • Árpád utca (a 93-as, a 93A, a 136E, a 914-es és a 950-es autóbusz megállóhelye)
  • Villanytelep (a 93-as, a 93A, a 914-es és a 950-es autóbusz megállóhelye)
  • Tinódi utca (a 914-es és a 950-es autóbusz megállóhelye)
  • Lakatos út (a 36-os autóbusz megállóhelye)
  • Lakatos úti lakótelep (a 36-os autóbusz megállóhelye)

Kőbánya-Kispest M felé a Nefelejcs utca és Lakatos út kereszteződéséig a menetrend szerinti útvonalon haladnak, majd onnan a Lakatos út – Üllői út – Simonyi Zsigmond utca – Vak Bottyán utca felé közlekedik. A Vak Bottyán utcától ismét a menetrend szerint útvonalon járnak. A terelés miatt a járat nem érinti a Tinódi utca, a Hőerőmű, a Csillag utca, a Bocskai utca és a Wesselényi utca megállóhelyeket. Az autóbuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet fel-, illetve leszállni:

  • Lakatos úti lakótelep (a 36-os autóbusz megállóhelye)
  • Üllői út (a 36-os autóbusz megállóhelye)
  • Tinódi utca (a 914-es, a 950-es és a 950A autóbusz megállóhelye)
  • Villanytelep (a 93-as, a 93A, a 914-es, a 950-es és a 950A autóbusz megállóhelye)
  • Árpád utca (a 93-as, a 93A, a 136E, a 914-es, a 950-es és a 950A autóbusz megállóhelye)
  • Bartók Béla utca (ideiglenes megállóhely a Simonyi Zsigmond utcában, a Vak Bottyán utcai torkolat előtt)

282E és 284E autóbusz

Az autóbuszok hétköznapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőkben a jelenleginél sűrűbben, 7-8 illetve 10 percenként közlekednek, illetve egész nap nagyobb kapacitású, csuklós járművek járnak a vonalon.

Változások a közúti közlekedésben

Az autóval közlekedőknek az Üllői út illetve a Gyömrői út felé érdemes kerülniük. A városhatár irányából érkezőknek a Ráday Gedeon utca – Gyömrői út, vagy a Lakatos utca – Üllői út útvonalat érdemes használniuk.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A tömegközlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.