Kispesti.hu
May 20

Kispesten kísért az indián lidérc PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kulturpart.hu   
2015. november 19. csütörtök, 17:27

Engedem, hadd menjen – ez a címe Lévai Balázs televíziós újságíró dokumentumfilmjének, amelyből nem csak a Csík zenekar által híressé tett Quimby-dal, a Most múlik pontosan születésének körülményeit ismerhetjük meg, hanem három újrakezdés történetét is.

November 24-én vetítik a KMO Művelődési Házban az Engedem, hadd menjent, de most nem csak a filmet nézhetjük meg, hanem beszélgethetünk is az alkotókkal. Ott lesz Lévai Balázs rendező, Kiss Tibi, a dal szerzője, és a Quimby frontembere, valamint Csík János, a Csík Zenekar vezetője.

 

A dal népszerűségét az is mutatja, hogy nyelvtől és élethelyzettől függetlenül rengetegen énekelték már, és dolgozták fel. A Most múlik pontosan afféle himnusszá vált, így nem csoda, hogy Lévai Balázs (Dob meg basszus) egy 77 perces dokumentumfilmet szentelt a történetének.

A film vetítése előtt és után rendezett beszélgetésen arra is választ kapunk majd, hogyan volt képes „elengedni” súlyos autóbalesetét Csík János, vagy alkohol- és drogproblémáit Kiss Tibi, de az est más érdekességet is tartogat a résztvevők számára.

Az eseményről bővebb információ a KMO honlapján található!