Kispesti.hu
Apr 25

Átadták a Kispesti Arany Óvoda új épületszárnyát PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Sajtóiroda   
2015. november 05. csütörtök, 17:05
További férőhelyekkel bővült Kispest óvodai ellátása. Újabb hetvenöt kisgyereket tud fogadni a felújított, és kibővített Kispesti Arany Óvoda. A tavaly nyáron indult bővítés eredményeként egy 500 négyzetméteres földszinti szárnnyal és egy 250 négyzetméteres emeletráépítéssel gyarapodott az intézmény, melyet most adtak át.


Több mint 175 millió forintot nyert Kispest az óvoda bővítésére európai uniós forrásból, a pályázati támogatáshoz mintegy 80 millió forint saját erőt tett hozzá az önkormányzat, így összesen mintegy 255 millió forintba került az építkezés. Az újonnan épült 500 négyzetméteres földszinti szárnyban lépcsőházat, közlekedőt, tornaszobát, három csoportszobát és mozgássérült WC-t építettek. Ide helyezték át a sószobát és egy orvosi fejlesztőt alakítottak ki. A régi részben részlegesen felújították a melegítőkonyhát is. A 250 négyzetméteres emeleti részbe költöztek az irodák, itt lett kialakítva két fejlesztőszoba és egy nevelői szoba is. A bővítés eredményeként további 75 kisgyermek járhat a Kispesti Arany Óvodába.
Kispest Önkormányzata mindent megtesz azért, hogy tovább javuljon az óvodai ellátás színvonala a kerületben és elég férőhely legyen a kispesti gyerekek nappali gondozására. Mindezek mellett – a hároméves kortól kötelező óvodába járás miatt – további férőhelybővítésen is gondolkodnia kell az önkormányzatnak. 
Kiemelkedő és fontos vívmánynak nevezte a polgármester, hogy a kispesti önkormányzat eddig sem kért, és ezután sem kér térítési díjat az óvodákba járó gyerekek szüleitől.