Kispesti.hu
May 18

Meghalt a hajléktalan nő, aki lakást kapott az önkormányzattól PDF Nyomtatás E-mail
Írta: hvg.hu   
2015. október 16. péntek, 16:17

Szeptember végén húszévnyi hajléktalanság után kapott Csorba Jánosné Nuver Erika szociális bérlakást a kispesti önkormányzattól. Egy nappal azelőtt halt meg, hogy elkezdődött volna a lakás renoválása.

 

 

 

 

Holtan találták egy munkásszálláson Csorba Jánosné Nuver Erikát, a hajléktalanok érdekeit képviselő A Város Mindenkié (AVM) alapító tagját – adta hírül a Népszabadság. A haláleset különösen megrázó annak a fényében, hogy Erika egyike volt azoknak, akik szociális bérlakáshoz jutottak a kispesti önkormányzat szeptember végi döntése folytán.

Erika férjével, Csorba Jánossal tizenegy évet élt a KöKi Terminál mögötti erdős részen, amit hajléktalan lakói csak Servúdként emlegettek. "Nem vagyunk vademberek, eddig mégis erdőben kellett élnünk" – mondta erről az időszakról könnyes szemmel János az önkormányzati döntés után. Ekkor megírtuk, hogy a két kedvezményezett hajléktalan család az Utcáról Lakásba Egyesület segítségével akár már a karácsonyt a lakásokban töltheti.

A 49 éves korában elhunyt Erika összesen húsz évig volt hajléktalan, ennyi idő után élhetett volna heteken belül ismét lakásban. "Akkor halt meg, amikor révbe ért" – idézte Lakatosné Jutkát, az AVM hajléktalan aktivistáját a Népszabadság. Csorbáék szociális bérlakásának felújításának első napját a nő halálának másnapjára tervezték.