Kispesti.hu
May 10

Eldurvult a vita PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2015. október 15. csütörtök, 19:39

Egy gépjármű adás-vétele miatt alakult ki a nézeteltérés a két csoport között.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást M. Gyula 21 éves és M. Pál 18 éves budapesti lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. október 14-én 17 óra 30 perc körüli időben Budapest XIX., Nádasdy utca és a Vas Gereben utca kereszteződésében két csoport között alakult ki nézeteltérés, egy korábbi gépjármű adás-vételével kapcsolatosan. A kialakult vita hevében a csoport egyik tagja egy gáz-riasztófegyverből több lövést adott le a másik csoport tagjára, miközben hangosan megfenyegette. Az eset következtében személyi sérülés nem történt.

A rendőrök a bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. Gyulát. A férfit a rendőrök 2015. október 15-én 1 óra 30 perckor elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették.

Társát, M. Pált a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai 2015. október 15-én 12 órakor Budapesten a VIII. kerületben elfogták, elszámoltatása folyamatban van.

A fővárosi rendőrök további két férfit azonosítottak be, akik a bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak:

Seres Tibor (29 éves, budapesti lakos)

Lakatos Károly (24 éves, budapesti lakos)