Kispesti.hu
May 19

Szülősegítő programsorozat indul PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2015. szeptember 18. péntek, 08:33

A Kispest Közbiztonságáért Jóléti Egyesület (KIJE) – nagy örömünkre – újból sikeres pályázatot nyújtott be a Fogyatékos Személyek Közalapítványához. A megnyert összegből fogyatékos gyermeket nevelő kispesti családok számára szülősegítő programsorozatot állított össze a KIJE és a Kispesti Családsegítő Szolgálat.

Kép: kispesti.hu archívum

 

A szülők kikapcsolódását, rekreációját tematikus klubnapok segítik. Az aktuális, izgalmas témák megbeszélése mellett minden programon stresszoldó technikákat gyakorolhatnak az érdeklődők. És hogy a szülők tényleg kikapcsolódhassanak, a kicsikre képzett szakemberek vigyáznak a fejlesztő eszközökkel is felszerelt játszóházban, a Táncsics u. 7. szám alatt.

Az Integrált Szülői Klub fogyatékos gyermekek hozzátartozóinak önsegítő, civil szervezeteként működik Kispesten. A Wekerlei Kultúrház havi egy alkalommal biztosít helyet a szervezetnek. Pályázatunkkal kapcsolódtunk a csoport célkitűzéseihez: szakemberek meghívásával az érintett családokat legjobban foglalkoztató témákban előadásokat szervezünk, 2015-ben 3 alkalommal.

A fogyatékkal élő általános iskolai diákok iskolaválasztását speciális egyéni pályaorientáció segíti december hónapban.

A pályázatban új elemként érzékenyítő tréningek szervezésére is sor kerül: kerületi általános iskolák 6. és 7. osztályos gyerekei számára hozzuk közel a fogyatékos emberek problémáit, örömeit: befogadás-elfogadás-integráció-beilleszkedés témában.

A programokkal kapcsolatban október 8-án 14 órától részletes tájékoztatót tartunk a Forrásházban (XIX. ker., Dobó Katica u. 18.) illetve várjuk az érdeklődést a program megvalósításának helyszínén (Kispesti Családsegítő Szolgálat, 1193 Budapest, Táncsics u. 7., tel.: 282-6512) Deákné Császár Gabriella és Vajda Emese szakembereknél.

A pályázat eseményei:

Szülősegítő klubok:
Helyszín: Kispesti Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ, (Bp. XIX. ker. Táncsics u. 7., I. emelet, nagyterem)
Október 29. 9.00: Szeretetnyelvek a családon belül
November 12. 9.00: Konfliktuskezelés a családban
December 10. 9.00: Érzelmi intelligencia a párkapcsolatban és egyéb családi kapcsolatainkban
Minden alakalommal stresszoldó gyakorlatokkal, technikákkal ismertetjük meg a résztvevőket.
Moderátor: Bartáné Kolesza Beáta, mentálhigiénés szakember
Gyermekfelügyelő: Kozmáné Sarkadi Zsuzsanna óvónő

Integrált Szülői Klub:
Helyszín: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (Bp. XIX. Petur u. 7.)
Október 16. 17.00: Wittmann Zsuzsanna zeneterapeuta előadása a zene gyógyító hatásáról, tibeti hangtál - bemutató
November 20. 17.00: Kánya Kinga előadása a fogyatékos gyermeket nevelő szülők munkavállalási lehetőségeivel kapcsolatban.
December 18. 17.00: Bódis Alexandra előadása a fogyatékkal élő gyermekek napközbeni ellátásával kapcsolatban.

KIJE