Kispesti.hu
Apr 24

Magyar zenészek segítik a súlyos beteg fiút PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kulturpart.hu   
2015. augusztus 13. csütörtök, 10:12

Kispest Önkormányzata fővédnökségével szeptember 27-én vasárnap 17 órakor A hangjegyek szárnyán elnevezéssel, zenés jótékonysági gálaestet szervez a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház.

Kép forrása: kulturpart.hu

Az est bevételével a Kispesten élő Csorba Dávid 24 éves, izomsorvadásban szenvedő fiatal lakáskörülményeinek javítása költségeihez járulnak hozzá egyrészt a fellépő művészek, másrészt a támogatói jegyet vásárlók.

Dávid Duchenne-féle gyermekkori izomelhalás kórban szenved. Ötévesen diagnosztizálták nála a betegséget, és azonnal tolószékbe kényszerült. 18 éves koráig viszonylag stabil volt az állapota, azonban azóta romlott, gondozásához külső segítségre van szüksége. Édesanyja egyedül neveli, gondozza, ápolja. Az önkormányzat lakást biztosít a családnak, azonban a lakáskörülmények javítása, a fiú további gondozása anyagi segítség nélkül egyre nehezebb. Sajnálatos módon a betegségre nincs gyógyír, bár folyamatos kísérletek folynak, de az orvostudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan a kór.

A műsorban az előzetes tervek szerint popzene, sláger, operett, musical dallamok egyaránt felcsendülnek modern tánccal fűszerezve. A megkeresett művészek közül biztosan részt vesz a jótékonysági gálaesten: Bodor Géza, Derzsi György, Kökény Attila, Majsai Gábor, Rák Kati, Simonyi Réka, Szaksz Gabi, Szilágyi Olga, Szóka Juli, a kispesti Art's-Ok Táncstúdió fiatal táncosai, a Hadart Művészeti Társulás színművészei, köztük Geiger Csaba, Háda János és a Rocktones zenekar Jampi vezetésével.

A részvételi, egyben támogatói jegy kétezer forint (melynek vásárlása korlátlan) a KMO Művelődési Házban váltható meg.