Kispesti.hu
Apr 27

Kis kispesti karnevál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: napigazdasag.hu   
2015. augusztus 06. csütörtök, 08:13

Női röplabda-válogatottunk 1987 után jutott ki újra az Európa-bajnokságra, nem mellékesen pedig a csapat két győzelemmel indított az Európa-ligában, a hazai sportági szövetség működése azonban az utóbbi időben korántsem volt ilyen sikertörténet.

A belső torzsalkodásokból győztesen kikerülő Ludvig Zsolt jelenleg kvázi ügyvezető elnökként irányít, de ahogy tegnap a strandröplabda-bajnokság hét végi döntőjét felvezető sajtótájékoztatón fogalmazott: keresik azt, aki hosszú távon irányíthatja a sportágat, és „potentát” személyek jelezték, szívesen segítenének.

Lakatos Enikő címvédőként indul a döntőben - Fotó: MTI

Amire bizony szükség lenne, hiszen a strandröplabda ob-re idén nem tudtak pénzdíjat előteremteni. A kispesti uszoda pályáin sorra kerülő tornán az első négy helyezett páros jobb híján ajándékokat kap, továbbá ebédjegyet, de szombaton a tizenhatos főtáblán szereplő duók sem maradnak éhen. S a játékkedvnek a szerény büdzsé sem lett a gátja. „Mindenki elindul, aki számít a hazai strandröplabdázásban, aki kilátogat az eseményre, igazi sportcsemegének lehet részese – szögezte le Ludvig Zsolt a döntő helyszínén. – Színvonalas csatákra van kilátás, és megpróbálunk karneváli hangulatot idevarázsolni. Az Egyesült Államokban éppen száz éve indult útjára a strandröplabda, azóta létezik, óriási népszerűségnek örvend világszerte, és ezt a népszerűségét a magunk részéről is szeretnénk meglovagolni” – tette hozzá a sportvezető.

A férfiaknál az első helyen a keszthelyi és a gyenesdiási ob-forduló győztesei, Leiszt Máté és Takács Gergely lesznek kiemelve, a másodikon a Kispesten diadalmaskodó Meszlényi Tamás és Soós Izsák. A nőknél a Keszthelyen aranyérmes, majd két második helyet szerző Józsa Zsuzsanna és Szabó Dorka kapja az egyes kiemelési számot, a bajnoki címvédő és Gyenesdiáson győztes Lakatos Enikő és Lutter Eszter a kettest. A „karnevál” pedig már szombaton reggel 9-kor indul Kispesten.