Kispesti.hu
Mar 29

Kispesten és Fehérváron nem kell a szurkolói kártya PDF Nyomtatás E-mail
Írta: telesport.hu   
2015. július 01. szerda, 21:44

Vegyesen reagáltak a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő klubok a magyar szövetség (MLSZ) döntésére, amely szerint a továbbiakban az egyesületek határozzák meg, hogy egy adott mérkőzésre szóló jegy vásárlásakor kötelezővé teszik-e a szurkolói kártya használatát.

A bajnoki címvédő Videoton FC a vidi.hu-n olvasható közleményben arról írt, hogy üdvözli az MLSZ döntését, és az elmúlt idényhez hasonlóan a következő szezonban sem teszi kötelezővé a szurkolói kártya használatát. A fehérvári egyesület egyúttal jelezte: "a kölcsönös bizalomra épülő, egy idényre szóló időszak ugyanakkor mind a klubra, mind a szurkolókra komoly felelősséget ró, hiszen a szövetség elnöksége a következő szezon végén visszatér a kérdésre, és megvizsgálja a döntés hatásait a szurkolásra vonatkozó szabályok betartására."

Az MTK Budapest vezetősége a klub hivatalos honlapján szereplő közlemény szerint "haladéktalanul egyeztet" a szurkolókkal, valamint a szurkolói szervezetek és csoportok képviselőivel, és a kérdésben a "véleményük figyelembe vételével, velük közösen" dönt majd.

A Budapest Honvéd FC üdvözölte az MLSZ döntését, és közleményben jelezte, hogy a következő idény kezdetétől Kispesten nem lesz kötelező a kártya használata. "A Bozsik Stadionban az MLSZ döntése nem okoz semmilyen gondot, hiszen évek óta rend van a kispesti pályán" - olvasható a közleményben, amelynek végén a klub a "gyorsabb bejutás érdekében" javasolja drukkereinek a kártya használatát.

Az Újpest FC a szerdai közleményében úgy fogalmazott, egyelőre nem foglal állást a kérdésben, előbb megvárja a hivatalos tájékoztatást, és annak megismerése után dönt a "klubkártyára vonatkozó politikáját illetően."

Az MLSZ szerda reggel jelentette be, hogy enyhít a tavaly szeptemberben bevezetett szurkolóikártya-rendszer szabályain, a válogatott mérkőzések szervezőjeként pedig nem teszi kötelezővé a kártyák használatát. Forrás: telesport.hu