Kispesti.hu
Mar 28

Közlekedés a vasárnapi FTC–Honvéd labdarúgó-mérkőzés idején PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2015. május 24. vasárnap, 07:44

2015. május 24-én (vasárnap) 18:30 és 20:15 között rendezik a ferencvárosi Groupama Arénában a Ferencvárosi TC – Honvéd labdarúgó-mérkőzést. Javasoljuk, hogy a várhatóan nagyszámú érdeklődőt vonzó sporteseményre az M3-as metróval, illetve a már meghosszabbított útvonalú Bécsi út/Vörösvári út és az Etele út/Fehérvári út között közlekedő 1-es villamossal utazzanak a Népliget M megállóig. A mérkőzés után szükség szerint sűrítve közlekedik az M3-as metró és az 1-es villamos. A forgalmi torlódások csökkentése érdekében kérjük a mérkőzésre látogatókat, hogy a Groupama Arénát ne autóval közelítsék meg.


A vasárnap 18:30 és 20:15 között megrendezendő Ferencvárosi TC – Honvéd labdarúgó-mérkőzés helyszíne a Groupama Aréna a leggyorsabban az M3-as metróval és az 1-es villamossal közelíthető meg. Az M3-as metrót és az 1-es villamost a mérkőzés után a kényelmesebb hazautazás érdekében szükség szerint sűrűbben indítjuk. Javasoljuk, hogy aki nem rendelkezik a járatainkra érvényes bérlettel, előre váltsa meg menetjegyét. A mérkőzésről távozók a Népliget M metróállomásnál a nap 24 órájában rendelkezésre álló jegy- és bérletkiadó automatákból válthatják meg menetjegyüket.

 

 

A Ferencvárosi TC – Honvéd mérkőzés helyszíne, a Groupama Aréna az alábbiak szerint közelíthető meg:

  • A belváros, Pestszentlőrinc, Kispest, Kőbánya és Újpest felől az M3-as metró és az M3-as pótlóbusz igénybevételét ajánljuk.
  • Az Óbuda és a XIII. kerület irányából érkezőknek az 1-es villamost javasoljuk.
  • Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felől legkönnyebben az 5-ös, illetve a 7-7E-107-es busszal közelíthető meg az Aréna, a járatokról Zugló vasútállomásnál kell leszállni, onnan az 1-es villamossal a Népliget M-ig továbbutazni.
  • Az Újlipótvárosból, valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal utazhatnak közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion M végállomásig, míg Zugló belső területeiről a 80-as és a 80A trolibuszt javasoljuk, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóban kell leszállni. Innen az 1-es villamossal lehet továbbutazni a Népliget M végállomásig.
  • Dél-Budáról az Etele út/Fehérvári út és a Bécsi út/Vörösvári út között a Rákóczi hídon át közlekedő 1-es villamos igénybevételét javasoljuk.