Kispesti.hu
May 18

Megújul a KAC-pálya és a Zoltán utcai sporttelep PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kispest.hu   
2015. május 12. kedd, 16:38

Idén közel 39 millió forint jut a két önkormányzati sportcentrum, a Katona József utcai KAC-pálya és a Zoltán utcai sporttelep korszerűsítésére.

 

A Bozsik Stadion hamarosan induló felújításával és a Honvéd utánpótlás centrumának építésével párhuzamosan megkezdődött KAC-pálya korszerűsítése. Ez azért is fontos, mert ez az egyetlen kerületi önkormányzati sportlétesítmény, amelyet a kispestiek térítésmenetesen használhatnak – mondta el Kispest polgármestere azon a bejáráson, amelyen Kertész Csabával, a kerület sportját felügyelő alpolgármesterrel és Kránitz Krisztiánnak, a VAMŰSZ megbízott igazgatójával vett részt. Gajda Péter szerint önkormányzati léptékben jelentős összeget, közel 39 millió forintot fordít most a kerület arra, hogy a szezonkezdetre „kipofozzák” a Katona József utcai és a Zoltán utcai sporttelepeket. A KAC-pályán az irodák és az öltözők felújítására eddig mintegy 4,5 millió forintot költöttek már. Néhány héten belül elkészülnek a szakemberek az itteni gördeszkapark (Skate-park) felújításával is.

Kertész Csaba elmondta, a Katona József utcai és a Zoltán utcai sporttelepek felújítására szánt összegből mintegy 10 millió forintot bérleti díjakból, rendezvényekből és más forrásokból, önerőből szed majd össze a két létesítmény. A KAC-pálya felújítása kapcsán hozzátette, elképzelhető a Budapesti Honvéd FC is részt vállal a felújításból, hiszen a Bozsik Stadion átépítése idején, akár a Katona József utcában is lehetnének különböző szintű focimeccsek, de az utánpótlás edzései minden bizonnyal itt zajlanak majd. Forrás: kispest.hu