Kispesti.hu
Mar 28

Gázolt, majd elhajtott a profi bokszoló Kispesten – két és fél évet kapott PDF Nyomtatás E-mail
Írta: hir24.hu   
2015. április 20. hétfő, 18:55

A sportoló egy idős férfit ütött el, aki hetekkel később a kórházban belehalt sérüléseibe.

Két év hat hónap szabadságvesztésre ítélte a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság első fokon azt a profi bokszolót, aki tavaly májusban Kispesten elgázolt egy férfit. A történtek után a sportoló elhajtott, ám nem sokkal később elment a rendőrségre. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért, az ügyészség azonban súlyosbításért fellebbezz.

A bokszoló az ítélethirdetés után szabadon távozhatott. Korábban házi őrizetben volt, ám a kényszerintézkedést a bíróság megszüntette. Az ökölözőnek egyébként nem „csak" segítségnyújtás elmulasztása miatt kell felelnie: halált okozó közúti veszélyeztetés gondatlan okozásával is megvádolták, miután az idős férfi néhány héttel a baleset után, a kórházban belehalt sérüléseibe – tudtuk meg ügyvédjétől, dr. Bérdi Zsolttól.

Az ügyvéd kérdésünkre elmondta, az ügyészség azzal is vádolta ügyfelét, hogy kábítószer hatása alatt állt a baleset idején, ám ezt végül nem tudták bizonyítani.

A profi sportoló edzője, Kiss „Toto" István korábban az RTL Klubnak úgy nyilatkozott, tanítványa nagyon jó sportoló, és reméli, hogy folytathatja a karrierjét.