Kispesti.hu
Apr 25

Évértékelő a XIX. kerületben PDF Nyomtatás E-mail
Írta: police.hu   
2015. március 24. kedd, 22:11

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitányságán Plánk Róbert r. ezredes 2015. március 24-én értékelte a kapitányság 2014. évben végzett munkáját.

Kép forrása: police.hu

Az állománygyűlés elöljárója Bucsek Gábor r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya volt, a rendezvényen részt vett Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője, Vinczek György, a kerület alpolgármestere, dr. Urbán Ildikó, a XVIII. és XIX. kerületi Bíróság elnökhelyettese, valamint dr. Somodiné dr. Valló Erika, a Budapest XVIII. és XIX. kerületi Ügyészség vezetőhelyettes ügyésze.

 

Plánk Róbert r. ezredes, a kerületi rendőrkapitányság vezetője a tavalyi évet sikeresnek értékelte. A regisztrált bűncselekmények száma, valamint a közterületen leggyakrabban előforduló bűncselekmények – rablás, garázdaság, rongálás, testi sértés – száma az elmúlt egy évben csökkent, valamint nyomozásuk eredményességi mutatója javult.

 

Az ezredes külön kiemelte a Kispesti Önkormányzattal és a kerületben tevékenykedő, két polgárőr egyesülettel (Kispesti Készenléti Polgárőr Egyesülettel és a Dél-Pesti Autóvadász és Polgárőr Egyesülettel) a 2014-es évben folyó együttműködés hatékonyságát.

 

A kapitányságvezető az idei év legfontosabb feladataként a tavalyi eredmények szinten tartását, a hatékonyság növelését tűzte ki célul.

Évértékelő beszédében külön hangsúlyozta a kerületi lakosok rendőrségbe vetett bizalmának és szubjektív biztonságérzet erősítésének fontosságát.