Kispesti.hu
Apr 26

Kétszer egyenlített, de kiesőhelyen maradt a Honvéd PDF Nyomtatás E-mail
Írta: csakfoci.hu   
2015. március 22. vasárnap, 21:50

A Honvéd és az Újpest 2-2-es döntetlenre végzett egymással a Bozsik-stadionban az OTP Bank Liga 21. fordulójában. A lilák kétszer is vezetést szereztek idegenben, de Marco Rossi együttese mindkétszer egyenlíteni tudott. A pontszerzés ellenére a kispestiek továbbra is kiesőhelyen állomásoznak, a Megyeri útiak a nyolcadikak a tabellán.

Visszafogottan kezdett mindkét csapat, majd az Újpest szerzett vezetést 20 perc után: Vasiljevic értékesített egy jogos büntetőt (0-1). Nem tartott sokáig a lilák előnye, hiszen bő tíz perccel később Hidi talált közelről a kapuba Ikenne-King beadása után (1-1). A Honvéd sem őrizte meg azonban a fórját: Andric még a félidő vége előtt fejelt szép gólt Nagy Gábor labdája után (1-2).

A szünetben beállt Prosser, ami jó húzás volt: a támadó előbb egy szép lövéssel veszélyeztetett (azt még fogta Balajcza), majd pedig az 52. percben egyenlített, igaz, ehhez az újpesti kapus határozatlansága is kellett (2-2). Egyértelműen felpörgött a meccs a második félidőre, veszélyesebbek lettek a csapatok, mindkét kapu előtt volt még helyzet, de az eredmény nem változott. A 2-2-es döntetlen igazságosnak mondható.

A Honvéd továbbra is kiesőhelyen áll, az Újpest nyolcadik. (Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd)