Kispesti.hu
Apr 24

Vádat emeltek egy kispesti dohánybolt kirablója és két szemtanú ellen PDF Nyomtatás E-mail
Írta: mti.hu   
2015. március 17. kedd, 16:21

Vádat emeltek egy 35 éves férfi ellen, aki 2013 őszén kirabolt egy XIX. kerületi dohányboltot. A rablás két szemtanúja ellen is vádat emeltek segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt, őket pénzbüntetésre ítélték - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Képünk illusztráció.


A 35 éves rablóval szembeni vádirat szerint a férfi 2013 szeptemberében egy méteres vascsővel a kezében ment be a kispesti Kossuth téren lévő dohányboltba. Amikor az eladó hátat fordított, a csővel többször megütötte a fején és a térdén. Amikor a vádlott a kasszából magához vette a készpénzt, az eladó megpróbált felállni és a raktárba menekülni, ám a férfi utána ment és további ütéseket mért rá.
Ekkor lépett az üzletbe két vásárló, akik azonban a rablást észlelve elmenekültek.
A vádlott visszatért a vásárlótérbe, a pult alól további értéktárgyakat vett el, majd elmenekült a helyszínről.
A boltba csak fél óra elteltével tért be egy újabb vásárló, aki azonnal értesítette a rendőrséget. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket, koponyatörést, koponyaüregen belüli vérzéseket, valamint agyzúzódást szenvedett.
A vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette, valamint felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emeltek vádat, e bűncselekmények halmazati büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.
A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség külön eljárásban emelt vádat a rablás két szemtanúja ügyében, akik a sértettnek semmilyen módon nem nyújtottak, illetve hozzá utólag sem hívtak segítséget. A bíróság segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte őket - írták. Az MTI úgy tudja, hogy 100-100 ezer forintos pénzbüntetést szabtak ki rájuk.