Kispesti.hu
Apr 25

Női csendesnap Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: baptista.hu   
2015. március 13. péntek, 10:34

2015. március 8-án mintegy 100 fő fogadta el a Kispesti Baptista Gyülekezet meghívást arra a regionális női csendesnapra amelyet a Nemzetközi (Keresztyén) Nőnap alkalmából szerveztek a kispesti lányok-asszonyok.

Kép: baptista.hu

A résztvevők elsősorban Budapest és környékéről érkeztek, de voltak résztvevők Amerikából, Afrikából, sőt még Kínából is.

A csendesnap vendég előadója Eszes Tünde volt, aki a Csömör-Cinkotai Gyülekezet lelkipásztor-néja és aki egyúttal az MBE Nőbizottságának is aktív tagja. Az alkalom fő szervezője és háziasszonya pedig Mészárosné dr. Seres Leila volt, aki a kispesti gyülekezet lelkipásztornéja és az MBE Baptisták az Egészségért Munkacsoport egyik vezetője.

A konferencia témája egy bibliai történetre épült, melynek címe: "Abigail, egy törékeny asszony a békéltetés szolgálatában." (1. Sámuel 25,1-42) Az istentiszteleten nagyon szép szolgálatot végzett a csömör-cinkotai énekegyüttes és a kispesti nőikar. A csendesnap témáját csoportos beszélgetés során dolgozták fel a résztvevők, amiről később rövid bizonyságtételben számoltak be a képviselők.

A déli órákban és az alkalom végén a vendégek bőséges vendéglátásban részesültek. A gyülekezet férfi tagjai egy-egy igekockát és virágszálat (tulipánt) adtak a jelenlévő hölgyeknek, majd az asztalok körüli szolgálatban serénykedtek egész nap. Igaznak bizonyult ezen a napon is a Biblia idevonatkozó megállapítása: "Derék asszonyt kicsoda találhat? Értéke sokkal drágább az igazgyöngynél..." (Példabeszédek 31,10)