Kispesti.hu
Apr 20

Sikeres vállalkozói napot rendeztek Kispesten PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2015. március 02. hétfő, 23:11

Üzleti találkozót és vállalkozók jótékonysági bálját szervezett február 13-án Kispest Önkormányzata megbízásából a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve február 13-án pénteken a KMO-ban. Mindkét eseményre a kispesti és a szomszédos kerületekben tevékenykedő vállalkozókat hívták. A kapcsolatok ápolása és ismeretszerzés mellett jutott idő a szórakozásra, illetve lehetőség adódott a jótékonykodásra is.

Évek óta megfogalmazott igény volt mind az önkormányzat, mind pedig a vállalkozók, valamint a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház részéről egy vállalkozói bál megszervezése. Ez egészült ki most egy vállalkozói fórummal. A KMO szívesen adott helyet ennek a szakmai napnak. Az üzleti találkozó lehetőséget adott Kispest és vonzáskörzetében tevékenykedő vállalkozók szakmai kapcsolataik ápolására, ismereteik bővítésére, együttműködések szorosabbra fűzésére. Az üzleti találkozó programjában szó esett többek között a hazai gazdasági helyzetről, a szociális ágazat nehézségeiről, a Budapesti és Kereskedelmi Kamara tevékenységéről, az ipartestület munkájáról, a mikro- és középvállalkozók hitel- és pályázati lehetőségeiről, az új PTK vállalkozókat érintő hatásairól, a módosított számlázási szabályokról és az idei marketing trendekről. Az ingyenes üzleti találkozón közel hatvan részvevő volt.

A vállalkozók megelégedéssel távoztak, az iparkamara az utóbbi időszak egyik legsikeresebb budapesti rendezvényeként jellemezte a programot. Csapó György, a BKIK alelnöke a napokban a folytatásról egyeztetett a KMO vezetésével, melynek keretében rendszeressé válnának a vállalkozói fórumok, a következőt áprilisra tervezik, továbbá egy, a vállalkozók számára a közeljövőben meghirdetendő ingyenes számítógépes tanfolyammal is segítené a kamara a kkv-szektorban tevékenykedőket, amihez a művelődési ház szívesen adna helyet, illetve teret.

A február 13-i vállalkozói nap jótékonysági bállal zárult. A 120 bálozó szintén sikeres rendezvénynek mondta az esti programot is. Nem maradt el a jótékonykodás sem, a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány tevékenységét 2500 Ft-os támogatói jegyek formájában 185 ezer forinttal segítették az adományozók. A művelődési ház a bált követően átutalta ezen összeget a közalapítvány számlájára. A támogatói jegyek amúgy ajándéksorsoláson vettek részt, melyre országos és Dél-Pesti vállalkozások, szolgáltatók ajánlottak fel értékes ajándékokat.

Kép: youtube.com