Kispesti.hu
Apr 23

Berobbant egy metróablak a Forgách utcánál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: index.hu   
2015. február 27. péntek, 16:04

Leszállították az utasokat az egyik szerelvényről a kék metró vonalán, a Forgách utcánál, mert berobbant az egyik ablaka, írta a Facebookon a Metróért Egyesület 12.49-kor. Úgy tudják, nem volt külső hatás. Részleteket egyelőre nem közöltek.

Óriási a tömeg a Deák téren, sokan várnak a pótlóbuszra

Délután öt előtt nem sokkal ismét problémák akadtak a metrón: olvasóink tájékoztatása szerint Újpest felé nem járt a metró meghibásodás miatt. A metróközlekedés nagyjából félóra után helyreállt.

A Metróért Egyesület a Facebookon azt közölte, hogy a Nyugatinál volt egy mozgásképtelen szerelvény, emiatt a Deák tér és az Árpád híd között pótlóbuszok jártak. A helyszínen lévők szerint káosz és nagy füst van az állomáson.

A hármas metrónak szerdán sem volt jó napja. Szintén a Metróért Egyesület jelezte, hogy reggel áramellátási gondok voltak, emiatt 5.37-ig nem jártak a szerelvények Kőbánya-Kispest és a Deák tér között. Kis idő múlva újabb áramellátási hibát észleltek.

Délelőtt tíz óra körül tönkrement egy szerelvény, emiatt egy ideig pótlóbuszok vitték az utasokat a Deák tér és az Árpád híd között, írta a Budapesti Közlekedési Központ.

Ismét a tér felújítása alatt megszokott útvonalán járnak a Széll Kálmán teret érintő buszjáratok is, menetrendjük helyreállásáig azonban megnövekedett menetidőre kell számítani közlekedésükben, ezért kérjük az utasokat, hogy lehetőség szerint kötöttpályás járatainkat – az M2-es metrót, a 4-es, a 6-os, a 18-as, az 59-es vagy a 61-es villamost – válasszák a tér megközelítésére.

Délután negyed kettő körül jött a hír, hogy hatósági zárás miatt átmenetileg nem áll meg a 2-es metró a Széll Kálmán téri állomáson. Megint egy robbanószerkezetet találtak a Széll Kálmán tér átépítésén dolgozó munkások. A BKK délután négy órakor közölte, hogy feloldották a tér lezárását, mert a tűzszerészek hatástalanították és elszállították a világháborús lövedékeket.

A Várfok utcát megnyitották a közúti forgalom előtt, de továbbra is torlódásokra kell számítani Budán. Újra megáll a Széll Kálmán téren az M2-es metró, és a 4-es és a 6-os villamos is teljes vonalon jár, azonban a zsúfoltság elkerülése érdekében amíg szükséges, a villamospótló buszok is segítik a közlekedését. Kérik, hogy aki teheti, ne autóval, hanem a kötöttpályán közelítse meg a Széll Kálmán teret.