Kispesti.hu
Apr 19

Turisztikai kalauz Wekerléhez PDF Nyomtatás E-mail
2015. február 22. vasárnap, 12:11

Február 21-én, szombaton rendkívüli idegenvezetést szerveztek a Wekerletelepre. Az esemény az Idegenvezetők Napjához kapcsolódott. Erre az alkalomra egy turisztikai könyvet is kiadtak a rendezők.

A Wekerletelep építését 1908 őszén kezdték meg. Ennek kapcsán a centenárium évében, 2008-ban különböző programokkal kedveskedtek az 1986-ban újra alakult Wekerlei Társaskör tagjai az itt élő családok számára. Ebben az évben adtak ki utoljára könyvet a telepről.

A résztvevők egy rövid séta alkalmával megtekinthették többek között a régi postát, a száz éves Kós Károly Általános Iskolát, illetve az egykori igazgatói házat. A helytörténeti séta során elhangzott, hogy a világ minden tájáról érkeznek ide turisták, emiatt szerettek volna egy olyan kiadványt megalkotni, ami körbevezeti az olvasót Wekerlén. Fotókon, történeteken és a telep történelmén túl, egy térképet is tartalmaz a most megjelent füzet, ami egy sétát ajánl az olvasónak. QR-kódok alapján több információhoz is hozzájuthatnak azok, akik szeretnének még mélyebben elmerülni a történelmében.

A brosúra létrejöttében számos wekerlei lakos, önkéntes segédkezett. Fényképeket, írásokat küldtek a kiadvány szerkesztőinek, Somlói Juditnak és Nagy Tamásnak. A kalauz kiadásához az Önkormányzat nyújtott segítséget. 700 db magyar és 300 db angol példányt nyomtak.

A Wekerle – Helyismereti és turisztikai kalauz 800 forintba kerül. A bevételt a füzet további sokszorosítására kívánják felhasználni.

Galériához katt a képre!

Taár Nikolett