Kispesti.hu
Apr 19

Az M3-as metró helyett Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között a január 31-ei hétvégén metrópótló busz jár PDF Nyomtatás E-mail
Írta: bkk.hu   
2015. január 27. kedd, 22:20

Folytatódik az M3-as metró vonalán elkezdődött síncsereprogram, ezért január 31-én (szombaton) és február 1-jén (vasárnap) metrópótló autóbusz közlekedik Kőbánya-Kispest M és a Nagyvárad tér M között, míg a metrószerelvények rövidített útvonalon, Újpest-Központ és a Nagyvárad tér között viszik az utasokat. Az utolsó M3-as metróhoz biztosítjuk a megszokott csatlakozó felszíni járatokat, esetenként plusz buszindulásokkal. 2014-ben, valamint 2015-ben szakaszosan mintegy 42 ezer méternyi elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki a BKV, ezért várhatóan június végéig – a március 14–15-ei hétvégétől és a május 1–2–3-ai hosszú hétvégétől eltekintve – minden szombaton és vasárnap autóbusszal pótoljuk az M3-as metró egyes vonalszakaszait; az emiatt változó közlekedésről folyamatosan tájékoztatjuk ügyfeleinket. A síncserének köszönhetően megszűnnek a leromlott pályaállapot okozta sebességkorlátozások, ezáltal rövidebb lesz az utazással töltött idő, valamint csökkennek a pályafenntartásra fordított költségek. A síncserével az M3-as metró biztonságos közlekedését kívánjuk biztosítani a teljes infrastruktúra-felújítás megkezdéséig.

Kép: bkk.hu


2015. január 31-én (szombaton) és február 1-jén (vasárnap) az M3-as metró rövidített útvonalon, Újpest-Központ és a Nagyvárad tér között közlekedik. A kimaradó megállóhelyek a Nagyvárad tér M és Kőbánya-Kispest M között közlekedő M3-as jelzésű pótlóbusszal érhetők el.