Kispesti.hu
Apr 20

CSALÁDI, KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISPESTEN PDF Nyomtatás E-mail
Írta: kmo.hu   
2015. január 17. szombat, 22:51

2015. januárjától indulnak Kispesten azok a közössegek kialakulását segítő családi programsorozatok, klubok, melyek a szülőknek és családoknak nyújtanak tanulási, kikapcsolódási lehetőséget. Lesz Mama-Papa-Baba klub, ahol megtudhatjuk, hogyan fejlődnek a kisbabák. Közös játék és bábozás várja a családokat. A neveléssel foglalkozik a Szülők iskolája című programsorozat. Továbbá lesznek Családi játszó- és alkotóműhelyek, ahol különleges képmontázsok, társasjátékok születhetnek. Mityó RE-akció csoportban pedig egy újrahasznosító kreatív közösség tagjai lehetünk.

Egészen januártól májusig, gyerektől a felnőtteken át megismerkedhet –  a  KMO Művelődési Ház szervezésben –  a családok számára szervezett programsorozatokkal.

A szervezők 6 éves kortól ajánlják a játszani, alkotni vágyó érdeklődőknek a Játszó- és alkotóműhely családoknak című programsorozatot (első alkalom január 17.), ahol különlegesebbnél különlegesebb alkotások – társasjátékok, képmontázsok - születnek. Az alkotáson túl az élményeké lesz a főszerep.

Újfajta kreatív közösség tagjai lehetünk a Mityó RE-akció csoportban. A korhatár nélkül ajánlott programokon minden alkalommal két műhelyvezető segíti a csoportot, ahol egy-egy alapanyagot és a benne rejlő lehetőségeket, a résztvevőkben szunnyadó ötleteket járhatjuk körbe. Ráadásul gyermekinknek játékos formában taníthatjuk meg az újrahasznosítás alapelveit, a környezettudatos gondolkodást.

Kifejezetten szülők számára nyújt tanulási lehetőséget a Szülők iskolája című sorozat, mely a neveléssel foglalkozik. A sorozat első részében (február 5.-március 12.) a 6-10 éves gyerekek szüleinek kívánnak a szervezők gyakorlati segítséget adni az eredményes tanulás érdekében. A második részben (március 26.-április 30.) a 12 éves kor feletti gyereket nevelő szülőknek szól. Arra kaphatunk választ, hogy a családban jelentkező problémákat, konfliktusokat hogyan fordíthatjuk át együttműködéssé.

Február végétől pedig indul a Mama-papa-baba klub, ahol végigkísérhetjük a babák fejlődését. Egy-egy témához meghívott szakemberrel keressük a válaszokat. Lesz bábos játszósarok és alkotóműhelyek kicsiknek. Forrás: kmo.hu