Kispesti.hu
Apr 23

20 év után újra! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: evangelikus.hu   
2015. január 14. szerda, 17:05

Egy elfeledett színdarabot mutattak be Kispesten az orosháziak.

Orosháza – Budapest – Az Orosházi Evangélikus Egyházközség és a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium zenész diákcsapata 2014. karácsonyán az éjféli istentiszteleten egy régi, de nem elfeledett darabot mutatott be Szőke Bianka vezetésével: Győri Gábor zenés betlehemesét, amely hét ige köré (Ó- és Újszövetségi, Jézus születéstörténetével kapcsolatos igékre) építi fel a zenei anyagot. Személyes beszámoló!

Kép: evangelikus.hu

 

20 éve, 1994-ben hallgathatta meg először az orosházi evangélikus templomban karácsonykor, éjféli alkalomra összegyűlt gyülekezet ezt a műfajában akkor újnak számító betlehemest. A 20 évvel ezelőtt szolgáló fiatalok most szülőkként, gyülekezeti tagként figyelik a szárnypróbálgatásokat, és adnak hálát Istennek azért, hogy a zenén át továbbra is magához hív, közösséget teremt.

Kis csapatunk a kispesti gyülekezetbe kapott meghívást 2015. január 11-én délután, a gyülekezet Reménység istentiszteleti alkalmára. Győri Gábor a Pesti Egyházmegye esperese kérte fel a diákzenekart erre a szolgálatra. A fiatalokat Deák László lelkész fogadta, meleg pizzákkal látva vendégül őket. Sokak örömére nagyon jól sikerült az előadás, és az azt követő, szintén fiataljaink által vezetett örömzenélés is. Az igei szolgálatot Szigethy Szilárd az orosházi Székács Evangélikus Iskola iskolalelkésze végezte.

Győri Gábor szavait idézve: „Nagyon nagy ajándékot hoztatok! Isten nagy kegyelme ez, hogy a 20 évvel ezelőtti munkát ilyen gazdagon megáldja! Soli Deo Gloria!”

Az alig fél éve alakult evangélikus diákzenekar további szolgálatokra készül. Legközelebb az ökumenikus imahét kezdő alkalmán - január 18-án vasárnap, 16.30 –tól – hallgathatjuk őket az orosházi katolikus templomban.